Infecție extrem de periculoasă, depistată la un bărbat din raionul Ialoveni. Despre ce este vorba
Full Article 2 minutes read

Infecție extrem de periculoasă, depistată la un bărbat din raionul Ialoveni. Despre ce este vorba

Un caz de tularemie, care reprezintă o infecție extrem de periculoasă, răspândită îndeosebi la rozătoare și care se transmite și la om, a fost înregistrat la un vânător din raionul Ialoveni. Un comunicat în acest sens a fost publicat astăzi, 9 decembrie, de către Agenția Moldpres

Potrivit sursei citate, bărbatul, în vârstă de 56 de ani, s-a molipsit accidental, prin rana palmei, în timpul jupuirii unui iepure de câmp. Diagnosticul de tularemie a fost stabilit în baza investigațiilor de laborator. Despre înregistrarea cazului de tularemie au fost informate autorităţile publice locale din raionul Ialoveni, subdiviziunea teritorială a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Societatea raională a vânătorilor și pescarilor.

Ultimul caz de tularemie a fost înregistrat în 2017, la doi pescari amatori din raionul Cahul.

Perioada de incubaţie a tularemiei este până la 21 zile, iar debutul bolii este brusc, marcat prin frisoane, cefalee, dureri musculare, tumefiera ganglionilor limfatici regionali. Tularemia se manifestă prin afectarea sistemului limfatic și formarea buboanelor la locul de pătrundere a microbului în organism, iar drept sursă de infecție pot fi diferite rozătoare, precum șobolanii de apă, șoarecii și iepurii.

Profilaxia îmbolnăvirilor prin tularemie se efectuează, mai ales, prin realizarea măsurilor de combatere a rozătoarelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: