O parte din bunurile care figurau în dosarul lui Plahotniuc au fost scoase de sub sechestru. Cum comentează Procuratura Anticorupție
Full Article 2 minutes read

O parte din bunurile care figurau în dosarul lui Plahotniuc au fost scoase de sub sechestru. Cum comentează Procuratura Anticorupție

O parte din bunurile care figurau în dosarul fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, intentat pentru spălare de bani, au fost scoase de sub sechestru. Anunțul a fost făcut de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, într-un briefing de presă din 23 aprilie. 

Este vorba despre 100% din capitalul social al „BassSystems” SRL, care valorează 2,9 milioane de lei și peste 125 de mii de lei deținuți în conturile bancare. Potrivit deputatului Lilian Carp, banii au fost scoși de sub sechestru print-o ordonanță emisă la 17 februarie anul curent de către procurorul Procuraturii Anticorupție, Alexandru Cernei.

Deputatul consideră că scoaterea de sub sechestru a respectivilor bani va periclita procesul de recuperare a surselor financiare ce au fost dobândite prin infracțiune.

„Nu este o întâmplare această ridicare de sechestru. Toate lucrurile se întâmplă într-un context politic foarte interesant. După ce Dodon și-a înscăunat propriul procuror, noi vedem că, în loc să fie trași la răspundere, toți cei implicați în încercarea de lovitură de stat, vorbim de Plahotniuc și suita sa, încetișor se întoarce acasă”, a spus Lilian Carp.

Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Anticorupție au menționat că, în cadrul urmăririi penale, începută în baza art. 243 a Codului Penal, în octombrie 2019 a fost aplicat sechestru pe bunurile SRL BassSystem și anume: 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace finaciare deținute în conturi în suma de peste 50 milioane lei.

„Sechestrul a fost aplicat în scopul unei eventuale confiscări speciale a bunurilor rezultate din infracțiunea de spălare de bani investigată. Ulterior, la cererea administratorului SRL BassSystem a fost ridicat sechestru de pe capitalul statutar și de pe unele conturi operaționale pentru a debloca activitatea întreprinderii și, respectiv, pentru a permite finalizarea unei tranzacții de vânzare/cumpărare a acțiunilor către un investitor austriac, conform înțelegerilor precontractului anterioare începerii urmăririi penale. În prezent, este în vigoare sechestrul aplicat pe conturirile SRL BassSystem unde se dețin peste 50 milioane MDL. Urmărirea penală este în desfășurare, au fost expediate mai multe cereri de asistență juridică internațională, iar după primirea rezultatelor se decide în consecință”, au precizat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: