DOC Val de demisii la Curtea de Apel Chișinău demisionează: 17 judecători vor să fie eliberați din funcție
Full Article 50 second read

DOC Val de demisii la Curtea de Apel Chișinău demisionează: 17 judecători vor să fie eliberați din funcție

Șaptesprezece judecători de la Curtea de Apel Chișinău au prezentat cereri de demisie, după ce Comisia Vetting a început evaluarea acestora. Cererile de eliberare din funcție vor fi examinate de Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul ședinței din 7 mai.

Amintim că, pe 12 aprilie, Comisia Vetting a anunțat începerea evaluării eticii și integrității profesionale a judecătorilor Curții de Apel Chișinău. Comisia a precizat, într-o declarație, că experții vor verifica 40 de judecători.

Magistrații trebuie să completeze o declarație de venit pe cinci ani și să furnizeze o listă a persoanelor apropiate care lucrează în sistemul judiciar sau dețin funcții publice. În plus, judecătorii sunt obligați să completeze un chestionar de etică profesională. Cei care nu doresc să fie verificați pot demisiona în termen de 20 de zile. O cerere demisie poate fi retrasă, la fel, în termen de 20 de zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: