Carp explică de ce a semnat pentru desemnarea lui Plahotniuc în funcția de premier al Moldovei: „Nu-mi regret acțiunile”
Full Article 2 minutes read

Carp explică de ce a semnat pentru desemnarea lui Plahotniuc în funcția de premier al Moldovei: „Nu-mi regret acțiunile”

Candidatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de primar al municipiului Chișinău, Lilian Carp, a comentat, în cadrul emisiunii „În profunzime”, semnătura pe care și-a dat-o, în 2015, pentru numirea fostului lider democrat Vlad Plahotniuc în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Carp susține că decizia a fost una colectivă și că nu regretă acțiunile din acea perioadă.   

„A fost luată o decizie la consiliul politic. A fost o decizie colectivă, în urma căreia a fost înaintat demersul pentru participarea la guvernare. (…) Nu regret acțiunile pe care le-am întreprins, au fost corecte. Spre deosebire de unii, eu nu am votat, în Parlament, de exemplu pentru acordarea unor trenuri, etc, dar am luptat, cât eram în comisia mass-media, cu presiunile puse pe televiziunile din Moldova, cu prim-time-ul. (…)  Am avut în mare parte opțiuni separate, votam diferit. Amintesc că am părăsit atunci acea majoritate parlamentară”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii „În profunzime”, de la ProTV.

Pe 12 iunie, reprezentanții PAS și-au anunțat candidatul pe care îl propun la funcția de primar al capitalei. Lilian Carp va reprezenta partidul în alegerile locale generale din această toamnă. „Chișinăul are nevoie de un nou suflu în dezvoltarea sa. (…) Orașul are nevoie de soluții reale”, a menționat Carp, în cadrul unor declarații de presă. Cine este Lilian Carp și cu ce avere își propune să vină la cârma orașului Chișinău, vedeți AICI.

Precizăm că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă. Data exactă nu a fost stabilită, însă sunt luate în calcul datele de 29 octombrie sau 5 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: