O profesoară din Sîngerei s-a îmbolnăvit de rujeolă. A intrat în contact cu 134 de elevi
Full Article 2 minutes read

O profesoară din Sîngerei s-a îmbolnăvit de rujeolă. A intrat în contact cu 134 de elevi

Un nou caz de rujeolă a fost depistat în Sîngerei. Una dintre profesoarele liceului din localitate s-a îmbolnăvit, a anunțat șefa Direcției sănătate și protecție socială, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței primăriei de luni, 27 ianuarie. Potrivit acesteia, pacienta nu era vaccinată.

Profesoara a fost diagnosticată cu rujeolă în data de 21 ianuarie. Aceasta a fost spitalizată. Potrivit funcționarei din cadrul primăriei, pacienta a intrat în contact cu 134 de elevi, 11 dintre care este posibil să nu fi fost vaccinați.

Doi dintre școlari nu fuseseră vaccinați din cauza refuzului părinților, iar nouă nu au prezentat carnetul privind imunizarea. În prezent, minorii se află sub supravegherea medicilor de familie.

Totodată, Bucearschi a menționat că, în prezent, 95% din planul național de vaccinare este îndeplinit, ceea ce este insuficient.

Amintim că, în august 2018, în Moldova a izbucnit un focar de rujeolă. Atunci, au fost înregistrate peste 340 de cazuri de îmbolnăviri. Potrivit  medicilor, virusul este foarte contagios și se răspândește rapid. Primele simptome de îmbolnăvire sunt febra înaltă care persistă timp de 3-4 zile, urmată de o erupție. Una dintre complicațiile rujeolei este pneumonia. Singura metodă de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: