Octavian Țîcu a depus un denunț la Procuratura Generală în legătură cu protestul veteranilor. Solicită să fie investigate acțiunile polițiștilor
Full Article 2 minutes read

Octavian Țîcu a depus un denunț la Procuratura Generală în legătură cu protestul veteranilor. Solicită să fie investigate acțiunile polițiștilor

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a depus un denunț la Procuratura Generală în legătură cu acțiunile întreprinse de organele de forță împotriva veteranilor războiului de pe Nistru. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 17 iulie.

„Solicit stabilirea tuturor circumstanțelor și a faptului dacă acțiunile organelor de forță întrunesc elementele infracțiunii prevăzute de art. 166/1 Cod Penal, precum și alte fapte cu caracter penal și/sau contravențional și tragerea acestora la răspundere”, a spus Octavian Țîcu.

„Modul în care veteranii noștri, participanții la războiul de pe Nistru s-au sacrificat pentru independență și felul în care au fost tratați de poliția lui Dodon este un act descalificant și dovedește teama actualului regim față de propriul popor”, a mai declarat Țîcu.

Precizăm că ieri, 16 iulie, mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru au organizat un protest în fața clădirii parlamentului. Aceștia au acuzat guvernarea de faptul că nu le-a îndeplinit promisiunile anterioare.

Ulterior, protestatarii au blocat o porțiune din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Într-un final, poliția a intervenit în forță și a deblocat drumul. Totodată, șapte veterani au fost reținuți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: