Oficial, Moldova mai are un partid politic. Formațiunea înființată de Igor Munteanu a fost înregistrată
Full Article 2 minutes read

Oficial, Moldova mai are un partid politic. Formațiunea înființată de Igor Munteanu a fost înregistrată

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a fost înregistrată de Agenția Servicii Publice. Anunțul a fost făcut de liderul partidului Igor Munteanu. „De azi, CUB există ca partid politic cu toate actele în regulă”, comunică Munteanu. 

Liderul partidului spune că misiunea CUB este de a deveni un partid liberal, național, susținător dedicat al clasei antreprenoriale active din Republica Moldova și integrat în familia politică a liberalilor europeni.

„Ne vom asocia cu alți cetățeni liberi la fapte bune și vom promova meritocrația, oameni testați prin muncă și efort personal, personalități notorii, capabile să asigure semenilor lor un trai decent, sigur și virtuos. Ne asumăm misiunea de a planta semințele încrederii și unității într-un proiect al reîntregirii naționale, readucând pe agenda clasei politice interesul național, cauza publică – singurul etalon de legitimitate într-un sistem democratic”, adaugă Munteanu, menționând și despre crearea unui site al partidului.

***

Despre lansarea partidului pro-european, Igor Munteanu a anunțat pe 1 noiembrie 2022. CUB a anunțat că își propune să pună capăt risipei banilor publici și dictaturii birocrației corupte. La fel, Coaliția a garantat „aderarea completă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până în 2030”.

Printre membrii grupului de inițiativă pentru crearea CUB se numără și fostul secretar general al Platformei DA, Ion Terguța, dar și Igor Munteanu, prorectorul de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Ludmila Armașu, vicepreședintele raionului Anenii Noi, Octavian Zelinschi, expertul în finanțe și bănci Sveatoslav Mihalache, jurnalistul Ion Terguță, expertul în sănătate, Rodica Grama, antreprenorul Eduard Bulgac și fostul ambasador Igor Clipii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: