„Omicron-ul nu doarme”. Ședința CMC a fost amânată din cauza situației epidemiologice
Full Article 2 minutes read

„Omicron-ul nu doarme”. Ședința CMC a fost amânată din cauza situației epidemiologice

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) urma să se întrunească în ședință plenară în data de 20 ianuarie, însă aceasta a fost amânată. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Fadei Nagacevschi. Potrivit lui, decizia a fost luată la ședința cabinetului primarului general în legătură cu situația epidemiologică din capitală care s-a agravat.

„Dimineața am avut ședința cabinetului primarului general și s-a decis că în condițiile sanitare epidemiologice din Republica Moldova, dar și ținând cont de ultimele modificări legislative care au avut loc urmare a legilor votate de către Parlamentul Republicii Moldova, executivul își retrage de pe ordinea de zi toate proiectele de decizie pentru reevaluare, pentru analiză”, a spus viceprimarul

Boris Gîlcă, șeful Direcției sănătate a municipiului Chișinău, în cadrul unei declarații pentru presă, a menționat că decizia de a amâna ședința este corectă. „Este o decizie corectă. Omicron-ul nu doarme. Avem mai mult de 3 mii de cazuri pe zi”, a spus Gîlcă.

Cu privire la următoarea ședință a CMC, viceprimarul Nagacevschi a spus că se va reveni „la o dată ulterioară cu înaintarea inițiativelor proiectelor de decizie”.

De menționat că în Republica Moldova restricțiile ar putea fi înăsprite din cauza unui nou val de îmbolnăviri cu coronavirus. În special, este vorba despre certificatele Covid obligatorii la intrarea în toate spațiile publice închise cu excepția celor ce nu țin de servicii de primă necesitate. Totodată, cluburile de noapte și parcurile de agrement din Chișinău au fost închise. Câteva universități din țară, inclusiv Universitatea de Stat, au decis să treacă la procesul de instruire în regim online.

La fel, în data de 19 ianuarie, în Moldova s-a înregistrat un nou antirecord zilnic de îmbolnăviri — 3255 de cazuri noi de coronavirus, inclusiv la 222 de cadre medicale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: