Opt moldoveni ar fi șantajat mai mulți șoferi din R. Moldova care circulă în afara țării: Pretindeau taxe săptămânale 
Full Article 2 minutes read

Opt moldoveni ar fi șantajat mai mulți șoferi din R. Moldova care circulă în afara țării: Pretindeau taxe săptămânale 

Un grup infracțional, format din opt cetățeni moldoveni, ar fi estorcat bani de la șoferii din Moldova care circulau în afara țării cu microbuzele și autocarele destinate transportării pasagerilor și coletelor. „Aceștia pretindeau de la șoferi taxe săptămânale de protecție”, comunică reprezentanții Poliției. 

Într-un episod investigat de Poliție, în timp ce se aflau în Franța, moldovenii l-au șantajat pe un șofer de microbuz cu aplicarea armei și violenței. Într-un final, au dobândit de la acesta mijloace bănești în sumă totală de până la 5000 euro.

Urmare a perchezițiilor la membrii grupului, oamenii legii au depistat și ridicat mijloace bănești în sumă de până la un milion de lei, bijuterii și alte obiecte de preț, provenite din activitatea criminală, care urmează să fie supuse expertizării.

 

Totodată, în baza probelor existente, patru membri ai grupului au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile. Ceilalți patru membri au fost anunțați în căutare internațională.

Actualmente, oamenii legii sunt în curs de identificare a altor părți vătămate, care încă nu s-au adresat la autorități.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: