Pasagerii păgubiți de companiile avia își vor primi banii printre primii, în caz de insolvabilitate. Votat de Parlament
Full Article 2 minutes read

Pasagerii păgubiți de companiile avia își vor primi banii printre primii, în caz de insolvabilitate. Votat de Parlament

Cetățenii își vor putea recupera mai rapid banii pentru biletele de avion nevalorificate de la companiile avia care au dat faliment. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat de Parlament în ședința din 29 februarie, anunță Parlamentul.

Proiectul prevede completarea Legii insolvabilității cu un punct nou potrivit căruia pasagerii care au cumpărat bilete de avion vor fi printre primii cărora li se vor întoarce banii, atunci când compania intră în insolvabilitate.

Autorii proiectului de lege mai menționează că, în prezent, sunt peste 28 de mii de cetățeni care nu și-au primit banii înapoi pentru procurarea biletelor de la compania „Air Moldova”. Este vorba de 75 de mii de bilete în sumă de aproximativ 9 milioane de euro.

„Prioritatea acestui proiect este de a ajuta cei peste 28 mii de oameni păgubiți de compania Air-Moldova controlată de gruparea criminală Șor”, a declarat Radu Marian, unul dintre autorii inițiativei legislative

Proiectul de lege pentru modificarea articolului 43 din Legea insolvabilității a fost aprobat, în prima lectură, cu votul a 67 de deputați. Inițiativa urmează să fie examinată de Parlament și în lectura a doua.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: