Companie aeriană, populară în Moldova și România, în clasamentul celor mai proaste din Europa
Full Article 2 minutes read

Companie aeriană, populară în Moldova și România, în clasamentul celor mai proaste din Europa

Compania low-cost maghiară Wizz Air, populară în Republica Moldova și România, se regăsește într-un clasament al celor mai proaste companii aeriene din Europa. Potrivit unui sondaj al companiei britanice Which, clienții Wizz Air s-au plâns de cele mai multe ori pe întârzierea zborurilor și pe deservire. 

Compania a întrebat britanicii care călătoresc, despre experiențele lor de zbor din ultimul an. Au fost analizate în total peste 10 mii de zboruri.

Cele mai bune companii aeriene, potrivit sondajului, sunt Singapore Airlines, Emirates și Virgin Atlantic. Printre companiile aeriene low-cost și companiile aeriene regionale europene, cele mai bune sunt Jet2, Icelandair, Norwegian și Turkish Airlines.

Wizz Air se află în fruntea listei companiilor aeriene low-cost care a provocat cea mai mare nemulțumire în rândul pasagerilor. Aceștia s-au plâns pe deservirea slabă și întârzierea zborurilor. Pe locul II în clasament se regăsește compania aeriană low-cost Ryanair. În top 5 din anti-rating sunt și Iberia (Spania), Vueling (Spania) și British Airways (Marea Britanie).

În reacție, reprezentanții Wizz Air au declarat că „metodologia sondajului induce în eroare, iar rezultatele nu sunt reprezentative” și că nu au fost chestionați suficienți clienți ai companiei.

***

Compania low cost Wizz Air, care în luna martie 2023 și-a suspendat activitatea în Republica Moldova, a revenit în țara noastră din 14 decembrie 2023. Aceasta operează curse spre trei destinații: Italia (Roma și Milano) și Marea Britanie (Londra). La plecarea din Moldova, din martie 2023, compania a precizat că decizia a fost luată ca „urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”. Revenirea companiei se datorează nivelului mai mare de securitate din spațiul aerian al țării noastre, preciza deputatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate Lilian Carp.

În iulie 2023, Institutul pentru Politici și Reforme Europene a monitorizat performanța companiilor aeriene și a aeroportului internațional Chișinău. În august, institutul a raportat că cele mai punctuale companii în iulie au fost: LOT, Air Montenegro și Tailwind, iar cele mai puțin punctuale companii aeriene au fost: Pegasus, HiSky și Fly One.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: