Peskov: Întâlnirea dintre Putin și Zelenski este prematură, trebuie făcută tema pentru acasă
Full Article 2 minutes read

Peskov: Întâlnirea dintre Putin și Zelenski este prematură, trebuie făcută tema pentru acasă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a dat de înțeles că o întâlnire dintre Vladimir Putin și Vladimir Zelenski ar fi prematură, întrucât „deocamdată nu există un acord”, informează BBC pe 21 martie.

„Pentru a discuta despre întrevederea dintre cei doi președinți, trebuie de făcut pentru început tema pentru acasă, trebuie desfășurate și făcute publice rezultatele negocierilor. Deocamdată nu s-au înregistrat progrese semnificative. Respectiv, este deocamdată devreme să discutăm despre întâlnirea celor doi președinți, nu vor avea ce să înregistreze. Nu există înțelegeri pe care să le semneze”, a declarat Peskov.

De asemenea, reprezentantul Kremlinului a răspuns la întrebarea cu privire la convenirea unui armistițiu pe durata negocierilor: „Orice sistare este utilizată de către naționaliști pentru regrupare și atac. Este utilizată pentru a continua atacurile asupra militarilor ruși… S-a întâmplat nu o singură dată. Acest lucru complică procesul”.

Întrebat despre coridoarele umanitare, Kremlinul a învinuit din nou Kievul că nu ar permite oamenilor să plece: „Sunt organizate coridoare umanitare. Și este o minciună sfruntată că orașele sunt înconjurate și că nimeni nu e lăsat să plece. Sunt coridoare umanitare și sunt asigurate de militarii noștri, însă oamenii nu vin acolo, pentru că nu sunt lăsați de către naționaliști”.

Amintim că, reprezentanții Kievului au declarat în repetate rânduri că oamenii nu pot ajunge la coridoarele umanitare din cauza faptului că focurile de armă nu încetează. În afară de asta, Moscova propune trasee care duc spre Rusia.

Potrivit Kievului, pe 21 martie, în Ucraina vor funcționa opt coridoare umanitare: patru în regiunea Kiev (din satele Velikaya Dîmerka, Verzel și Bucia). Din Mariupol este planificată evacuarea spre Zaporojie.

Amintim că, pe 24 februarie, a început invazia Ucrainei de către Rusia. Moscova susține că nu este un război, ci „o operațiune militară”, menită să „demilitarizeze și denazifice” Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: