Peste 200 cazuri de gripă și 14 mii de infecții acute ale căilor respiratorii, confirmate în ultima săptămâna în Moldova
Full Article 2 minutes read

Peste 200 cazuri de gripă și 14 mii de infecții acute ale căilor respiratorii, confirmate în ultima săptămâna în Moldova

În perioada 26 decembrie – 2 ianuarie au fost înregistrate 203 cazuri de gripă sezonieră. Cele mai multe s-au înregistrat în municipiul Chișinău. În aceeași perioadă au fost înregistrate 14 424 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Pe 5 decembrie, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a comunicat mai multe date, în urma monitorizării situației prin gripa sezonieră, infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare și circulația virusurilor gripale.

Potrivit Agenției, în perioada 26 decembrie – 2 ianuarie au fost înregistrate 203 cazuri de gripă sezonieră. În municipiul Chișinău – 163 cazuri, Ialoveni și Comrat – câte 6 cazuri; Bălți – 4; Călărași, Soroca, Nisporeni, Rezina și Taraclia – câte 3 cazuri, Edineț, Sângerei și Ungheni – câte 2 cazuri; Căușeni, Leova și Strășeni – câte un caz.

Din numărul total de bolnavi cu gripă sezonieră 128 (63,5%) au fost spitalizați.

Tot în aceeași perioadă au fost înregistrate 14 424 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. 6 432 (44,6%) au fost înregistrate în municipiul Chișinău.

Agenția precizează că de la începutul perioadei de monitorizare, 3 octombrie 2022 – 2 ianuarie 2023, au fost înregistrate 722 cazuri de gripă, 123 447 de cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii superioare și 5418 cazuri de infecţii respiratorii acute severe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: