Piețele, centrele comerciale și saloanele de frumusețe din Chișinău rămân închise
Full Article 2 minutes read

Piețele, centrele comerciale și saloanele de frumusețe din Chișinău rămân închise

Frizeriile, centrele comerciale și piețele din municipiul Chișinău rămân închise. Precizarea a fost făcută de primarul Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei din 11 mai.

„Săptămâna trecută au fost eliminate anumite restricții, așa că la nivel de municipiu, a fost permisă întoarcerea la muncă a bugetarilor, revenirea taxatorilor în transportul public, iar oamenii au ieșit în parcuri și în aer liber. Dar unele restricții rămân în vigoare, acest lucru privește piețele și centrele comerciale, dar și saloanele de înfrumusețare care rămân închise”, a menționat Ion Ceban.

În același timp, viceprimarul Inga Ionesii a anunțat că în săptămâna 11 – 17 mai vor avea loc dezbateri publice pentru definitivarea conceptului de modernizare al Pieței Centrale Chișinău, urmând ca la ședința Consiliului Municipal să fie creat un grup de lucru dedicat acestui obiectiv.

Anterior  Ion Ceban a declarat că există două opțiuni referitoare la Piața Centrală – evacuarea sau modernizarea. Numărul zilnic de vizitatori ai Î.M. Piața Centrală este de 40-50 de mii de oameni.

Precizăm că, începând de astăzi, în localităţile din ţară piețele şi-au reluat activitatea, în afară de cele din Chișinău și Bălți. Primarul general, Ion Ceban, va face mâine o vizită la Piaţa Centrală.

În ceea ce privește comerţul stradal, viceprimarul Inga Ionesii a precizat că săptămâna trecută a avut o primă dezbatere publică în regim online. Pe 20 mai se preconizează organizarea unei şedinţe cu participare fizică. În total, sunt 24 de propuneri din partea agenţilor economici şi, după ședința din 20 mai, va fi definitivat conceptul.

Iar astăzi, la 15:30, va fi organizată o prima şedinţă cu agenţii economici, în cadrul căreia se va discuta posibilitatea ca să le fie oferite spaţii publice gratis pentru terasele de vară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: