Platforma DA cere informații din Marea Britanie despre omul de afaceri care revendică 1,5 mln de euro descoperiți într-un camion
Full Article 2 minutes read

Platforma DA cere informații din Marea Britanie despre omul de afaceri care revendică 1,5 mln de euro descoperiți într-un camion

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Vasile Năstase a expediat o sesizare catre organele de drept din Marea Britanie., pentru a afla mai multe detalii despre omul de afaceri care a revendicat cei 1,5 mln de euro depistați într-un camion la Punctul Vamal Leușeni, pe sensul de intrare în țară.

„Vasile Năstase își exprimă suspiciunile rezonabile privind existența unei eventuale scheme de spălare de bani, dată fiind tentativa de a introduce în țară în mod ilicit o asemenea sumă importantă de bani și solicită să fie investigat cazul”, se arată într-o postare publicată pe 14 mai pe pagina de Facebook a formațiunii.

De asemenea, deputatul a amintit despre investigația privind jaful bancar.

„Ținând cont de faptul că în Republica Moldova autoritățile nu sunt capabile (pe baza unor criterii subiective) de a examina astfel de cazuri (mai mult de 5 ani autoritățile noastre locale nu au progresat deloc în tragerea la răspundere a persoanelor implicate în cazul miliardului de euro furat din sistemul bancar) vă informăm despre această activitate suspectă în speranța că veți investiga dacă Adrian Dulgher a comis o crimă de spălare a banilor”, a menționat parlamentarul.

Amintim că, pe 18 aprilie, la vama Leușeni, a fost descoperit un TIR ticsit cu euro, în pungi de plastic. Captura a fost reținută pe sensul intrării în Republica Moldova, TIR-ul venind din România. Oamenii legii au estimat suma la 1,5 mln euro. Peste aproape o lună, omul de afaceri Adrian Dulgher a sesizat oamenii legii pentru a revendica banii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: