Motoare, cutii de viteză, injectoare. Percheziții în Moldova într-o schemă de contrabandă cu piese auto VIDEO
Full Article 2 minutes read

Motoare, cutii de viteză, injectoare. Percheziții în Moldova într-o schemă de contrabandă cu piese auto VIDEO

Schemă de contrabandă cu piese auto din Uniunea Europeană și Marea Britanie. Piesele au fost aduse în Republica Moldova și urmau să ajungă în vânzare, la stațiile de dezasamblare. Au fost efectuate peste 10 percheziții la Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. Patru bărbați au statut de bănuit.

Ofițerii Poliției de Frontieră și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au anunțat deconspirarea unei scheme de contrabandă cu piese auto din Uniunea Europeană și Marea Britanie, în valoare de circa 6.000.000 lei.

Au fost efectuate peste 10 percheziții la Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni.

Oamenii legii au ridicat peste 100 de injectoare, zeci de motoare și cutii de viteză, baterii electrice, rampe de presiune și accesorii pentru automobile. De asemenea au fost ridicate 20 de pașapoarte tehnice ale automobilelor din Marea Britanie, registre, date despre transferuri bancare prezumptiv legate de infracțiunea investigată, dar și două agende cu lista pieselor auto aduse în Moldova, în afara controlului vamal.

„Scopul acestora era să le pună ulterior în vânzare, la stațiile de dezasamblare”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Urmare a perchezițiilor, patru bărbați cu vârste de 34-49 ani au statut de bănuit. „În privința unuia din ei procurorii PCCOCS au trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei”, au menționat reprezentanții instituției de la frontieră.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: