Grupul Editorial „Litera” îl va acționa în judecată pe fostul ministru al Educației. Care este motivul
Full Article 2 minutes read

Grupul Editorial „Litera” îl va acționa în judecată pe fostul ministru al Educației. Care este motivul

Grupul Editorial „Litera” îl va acționa în judecată pe fostul ministru al Educației, Corneliu Popovici, care a solicitat instituțiilor de învățământ să retragă manualele pentru elevii din clasele a II-a, a 10-a și a 11-a la materiile „Științe” și „Educație pentru societate” din motiv că acestea ar conține plumb. Grupul Editorial „Litera” susține că laboratoarele internaționale au constatat „că plumbul în genere n-a fost detectat sau este de zeci de ori mai mic decât norma admisă”.

„Grupul Editorial Litera a trimis spre expertizare internaţională, imparţială şi profesionistă, manualele „Ştiinţe” cl. II şi „Educaţie pentru societate” cl. X-XI, în care ex-ministrul de tristă faimă Corneliu Popovici depistase cu nasul său fin cantităţi mari de plumb, care, în opinia lui, puteau periclita sănătatea elevilor. Şi asta încă înainte de a avea vreo expertiză din partea unor specialişti”, se arată într-un comunicat al Grupului Editorial „Litera”.

„În actele de expertiză ale laboratoarelor din Austria (01.04.2020), Anglia (08.08.2020) și din Serbia (15.04.2020) se constată că plumbul în genere n-a fost detectat sau este de zeci de ori mai mic decât norma admisă. Nici nu putea fi altfel la orice tipărituri în genere, căci şi analfabeţii ştiu că plumbul nu mai este folosit în tipografii de peste 40 de ani”, mai anunță aceeași sursă.

În acest sens, Grupului Editorial „Litera” a declarat că îl va acționa în judecată pe Corneliu Popovici pentru fals în declaraţii.

Amintim că în luna februarie, instituțiile de învățământ din Bălți au primit un ordin din partea Ministerului Educației privind necesitatea ridicării unor cărți de la elevi și depozitarea lor temporară în bibliotecile școlare din motiv că acestea ar avea un miros înțepător de vopsea, care ar putea fi dăunător pentru sănătate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: