Polonia, țară-membră NATO, a semnalat încălcarea spațiului aerian, în timpul atacului Rusiei asupra Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Polonia, țară-membră NATO, a semnalat încălcarea spațiului aerian, în timpul atacului Rusiei asupra Ucrainei

Spațiul aerian al Poloniei a fost violat de o rachetă rusească, în timp ce țara vecină a fost atacată masiv, în această noapte, de armata Federației Ruse. Polonia, care se învecinează cu Ucraina, anunță că și-a pus toate forțele și activele în alertă, după incident, scrie BBC.  

Purtătorul de cuvânt al comandamentului operațional al armatei poloneze, Jacek Goryszewski, susține că incidentul a avut loc în zona orașului Zamosc, regiune a Poloniei care se învecinează cu regiunea Lvov din Ucraina. Contactul cu obiectul, însă, s-a pierdut, iar acum se lucrează la stabilirea circumstanțelor incidentului. De precizat că, inițial, Polonia anunța că spațiul său aerian a fost violat de „un obiect neidentificat”.

Contactată de NM, Alla Diaconu, reprezentanta Ministerului Apărării, a precizat pentru sursa noastră că „spațiul aerian al Republicii Moldova nu a fost încălcat în urma atacurilor aeriene asupra Ucrainei din noaptea trecută”.

UPDATE: Polonia a confirmat că obiectul care a violat spațiul său aerian în timpul atacului Rusiei împotriva Ucrainei este o rachetă rusească. Declarația a fost făcută de armata poloneză, scrie presa.

Precizăm că Rusia a atacat masiv Ucraina, în noaptea de 29 decembrie, scrie zerkalo. Explozii au avut loc la Odesa, Harkov, Konotop, Kiev, inclusiv Lvov. În urma atacului masiv, cel puțin 22 de oameni au murit, iar alți 100 au fost răniți, arată cele mai recente date prezentate de autoritățile ucrainene, potrivit Ukrainskaia Pravda.

Ministerul rus al Apărării a raportat anterior într-un rezumat că, în perioada 23-29 decembrie, a fost efectuat 50 de lovituri de grup și o lovitură masivă împotriva obiectelor complexului militar-industrial al Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: