Polonia va susține Moldova în parcursul european. Asigurările oferite de vicemareșalul Seimului polon, aflat la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Polonia va susține Moldova în parcursul european. Asigurările oferite de vicemareșalul Seimului polon, aflat la Chișinău

Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone s-a întrunit într-o ședință, la Chișinău. La întrunire, oficialii au ajuns la un consens – „în condițiile războiului din Ucraina, la proximitatea hotarelor Republicii Moldova și ale Poloniei, trebuie să fim solidari și să ne ajutăm reciproc”. Totodată, vicemareșalul Seimului polon a dat asigurări că țara noastră va fi susținută de Polonia în parcursul european. 

„Prietenul la nevoie se cunoaște. În aceste momente complicate, marcate de criza energetică, de dificultățile de ordin macrofinanciar, avem sprijinul prietenilor noștri din Polonia”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

Vicemareșalul Seimului Republicii Polone a confirmat că războiul Rusiei în Ucraina a tulburat ordinea mondială.

„În această situație este nevoie de o nouă privire în problema aprovizionării cu resurse de energie și o de nouă privire asupra forțelor militare ale statelor noastre”, a spus oficialul.

Ryszard Terlecki s-a referit, de asemenea, la noua extindere a Uniunii Europene, accentuând că UE a fost unanimă atunci când a decis să acorde Moldovei și Ucrainei statutul de țări candidate la aderare.

Înaltul demnitar polon a dat asigurări că atât Seimul Republicii Polone, cât și europarlamentarii acestei țări vor susține calea integrării europene a Republicii Moldova, încât procesul de aderare să se încheie cât mai rapid.

Menționăm că astăzi, în Parlamentul de la Chișinău a avut loc cea de-a VIII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone, care s-a încheiat cu adoptarea Declarației comune. Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone a fost constituită în iulie 2011. Următoarea sesiune, a noua la număr, va avea loc în Polonia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: