Precizările MAEIE, după ce un autocar cu moldoveni care plecau în vacanță în Bulgaria s-a izbit în remorca unui TIR, în România
Full Article 2 minutes read

Precizările MAEIE, după ce un autocar cu moldoveni care plecau în vacanță în Bulgaria s-a izbit în remorca unui TIR, în România

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) vine cu precizări, după ce un autocar cu moldoveni care plecau în vacanță în Bulgaria a fost implicat într-un accident grav, în România. Diplomația de la Chișinău anunță că în autocarul înmatriculat în Republica Moldova se aflau, în total, 73 de persoane. În urma impactului cu remorca unui TIR, care staționa pe acostament, 19 persoane, dintre care o minoră de 11 ani, au avut de suferit.

„În autocar se aflau 73 de pasageri, care se îndreptau spre Bulgaria. În urma accidentului, 19 persoane au avut de suferit (18 adulți și o minoră). La moment, șase persoane sunt internate la Spitalul Județean din Brăila (dintre care și o minoră de 11 ani) și trei persoane sunt internate la Spitalul Județean din Galați. Două persoane sunt supuse investigațiilor. Persoanele internate se află în stare satisfăcătoare”, anunță MAEIE.

Potrivit sursei citate, ceilalți pasageri au fost cazați la Căminul Cultural din Bărăganu, localitatea unde a avut loc accidentul. Acestora li s-a oferit apă și mâncare.

„Compania de transport urmează să pună la dispoziție alt mijloc de transport, care să preia pasagerii”, a mai precizat diplomația de la Chișinău.

Ambasada Republicii Moldova la București anunță că este în contact cu autoritățile locale, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare care se impun.

Precizăm că un grav accident rutier s-a produs în jurul orei 00:40, între localitatea Bărăganul și Însurăței din România, între un autocar înmatriculat în Republica Moldova și o remorcă a unui TIR care staționa pe marginea drumului. Autoritățile române au anunțat inițial că în autocar erau 72 de persoane – toți cetățeni ai Republicii Moldova. Mass-media din România a relatat, în dimineața zilei de azi, citând surse oficiale, că în urma impactului 22 de moldoveni ar fi avut de suferi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: