FOTO/VIDEO Autocar cu 38 de moldoveni, s-a răsturnat în România. MAEIE: 16 persoane au fost rănite
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Autocar cu 38 de moldoveni, s-a răsturnat în România. MAEIE: 16 persoane au fost rănite

Un autocar plin cu moldoveni, care circula pe ruta regulată Italia – Republica Moldova, a derapat și s-a răsturnat în apropierea localității Costești, județul Vaslui, România, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Incidentul a avut loc pe 27 noiembrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui și SMURD.

Potrivit informațiilor preliminare, în autocar se aflau 38 de cetățeni moldoveni și unul străin. 16 cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare și sunt în afara oricărui pericol. Aceștia au fost internați în cel mai apropiat spital unde le-a fost acordată asistența necesară. Ceilalți pasageri și-au continuat drumul spre Chișinău cu un alt mijloc de transport pus la dispoziție de transportator.

MAEIE precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest accident, responsabilii de la consulat fiind în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.

„În legătură cu ninsoare și viscolul din țara noastră, dar și din România și alte țări, recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie”, transmite MAEIE.

FOTO/VIDEO Autocar cu 38 de moldoveni, s-a răsturnat în România. MAEIE: 16 persoane au fost rănite


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: