Presa din SUA: Polițistul condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd a fost înjunghiat în închisoare
Full Article 2 minutes read

Presa din SUA: Polițistul condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd a fost înjunghiat în închisoare

Poliţistul Derek Chauvin, condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, incident care a dus la proteste violente în SUA și crearea mișcării antirasiste Black Lives Matter, a fost înjunghiat de un alt deţinut în închisoare. Informația a fost raportată pe 25 noiembrie de cotidianul american New York Times.

Derek Chauvin „a fost înjunghiat vineri într-o închisoare federală din Tucson, în Arizona, afirmă două persoane la curent cu acest caz”, a scris New York Times.

Autorităţile penitenciare federale americane au transmis o declaraţie confirmând o „agresiune”, fără a preciza însă numele victimei.

Angajaţi ai închisorii „au luat măsuri pentru a salva viaţa unei persoane încarcerate”, fiind solicitată asistenţă din partea serviciilor medicale de urgenţă, potrivit lor.

Deţinutul a fost dus la „un spital local pentru a primi îngrijiri acolo şi pentru a fi examinat”, a mai adăugat autoritățile penitenciare.

„Nu pot să respir”

Pe 25 mai 2020, Derek Chauvin, agent al poliţiei din Minneapolis, a stat cu genunchiul pe gâtul afro-americanului George Floyd, de 40 de ani, aproape zece minute, impasibil la intervenţiile trecătorilor şi gemetele victimei.

Alţi doi poliţişti ajutaseră la menţinerea acestuia la pământ.

Scena, filmată şi postată online, a provocat declanşarea unor uriaşe manifestaţii împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti pe întreg teritoriul SUA şi în afara ţării.

Derek Chauvin a fost recunoscut culpabil de omor de către justiţia statului din Minnesota în urma unui proces extrem de mediatizat în 2021 şi condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare.

Curtea Supremă a SUA a respins săptămâna trecută recursul lui Derek Chauvin împotriva acestei condamnări, relatează Digi24.ro.

Derek Chauvin şi-a recunoscut vinovăţia de „încălcarea drepturilor civice” ale lui George Floyd în faţa unui judecător federal, fiindu-i schimbată pedeapsa în 2022 la 21 de ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: