Pro Moldova va cere guvernului să examineze de urgență proiectul de lege privind introducerea concediului plătit pentru părinții care au copii între 3 și 10 ani
Full Article 2 minutes read

Pro Moldova va cere guvernului să examineze de urgență proiectul de lege privind introducerea concediului plătit pentru părinții care au copii între 3 și 10 ani

Partidul politic „Pro Moldova” va cere guvernului să examineze în regim de urgență inițiativa legislativă prin care se propune introducerea concediului plătit pentru părinții care au copii cu vârsta cuprinsă între trei și zece ani. Despre acest lucru a anunța deputatul Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

„Noi vom insista și vom cere guvernului să examineze în regim de urgență acea propunere făcută de Pro Moldova prin care să oferim posibilitate părinților să-și ia concediu plătit sau chiar indemnizație suplimentară, pentru ca părinții să se poată implica în supravegherea copiilor”, a declarat Candu.

Totodată, acesta spus că sistemul de învățământ nu ar fi pregătit pentru începerea unui nou an școlar.

„Din ceea ce a reușit echipa Pro Moldova în ultima perioadă, discutând cu profesorii, directorii de școli, administrația publică locală, părinți, ne dăm seama că defapt sistemul de învățământ nu este pregătit pentru începutul școlii. Avem o impresie că guvernarea merge la aceea că după prima perioadă de timp, după o săptămână sau două vor apărea cazurile de COVID-19 și se va trece complet la online”, a mai declarat Candu.

Amintim că în luna iulie, deputații Pro Moldova au înregistrat un proiect de lege care propune introducerea unui nou tip de concediu, luat doar de către unul dintre părinți, pe perioada pandemiei. Mărimea plății propuse trebuie să fie nu mai mică decât salariul mediu pe economie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: