„Fiți respectuos față de mame”. Odnostalco, mustrat de Grosu pentru că a întrerupt dezbaterile unei legi ca să vorbească despre Poșta Moldovei
Full Article 3 minutes read

„Fiți respectuos față de mame”. Odnostalco, mustrat de Grosu pentru că a întrerupt dezbaterile unei legi ca să vorbească despre Poșta Moldovei

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a decis să își manifeste nemulțumirea față de serviciile Poștei Moldovei la ședința legislativului din 22 iunie. Acesta a întrerupt dezbaterile proiectului de lege privind concediul paternal pentru a remarca faptul că oamenii nu își pot achita parțial facturile pentru gaz, ci doar integral. Șeful legislativului Igor Grosu l-a întrerupt și i-a sugerat lui Odnostalco să facă o adresare către ministerul de resort și Poșta Moldovei la sfârșitul ședinței și să „fie respectuos față de mame”.

În timp ce, la ședința Parlamentului, aveau loc dezbateri pe inițiativa legislativă privind concediul paternal, deputatul Vladimir Odnostalco a făcut o intervenție. Parlamentarul s-a arătat nemulțumit de faptul că, de câteva luni, la sediile Poștei Moldovei, cetățenii nu-și pot achita facturile la gaz parțial, ci doar integral.

„Nu am vrut să ridic această întrebare și am încercat să o rezolv reieșind din atribuțiile noastre de parlamentari, dar cred că trebuie să fie vociferat și aici, în plenul Parlamentului. Întrebarea vizează plata serviciilor comunale pentru consumul de gaze naturale în sediile Poștei Moldova. Din păcate, această practică are loc de câteva luni. Mai exact, Poșta Moldovei nu primește plățile parțiale pentru consumul de gaze naturale…”, a spus acesta, dar a fost întrerupt de președintele Parlamentului Igor Grosu.

Șeful legislativului l-a rugat pe Odnostalco să facă un apel către ministerul de resort sau Poșta Moldovei la sfârșitul ședinței, întrucât în acel moment se discuta despre alt subiect.

„Domnul deputat, dvs. știți ce discutăm noi acum? Vorba populară: Pe ce scândură noi ne aflăm? Este partea cu interpelări la final. Faceți o interpelare către instituția, ministerul să vină cu un răspuns clar. Dar așa noi ce facem, cârpim acuma? Eu vă rog respectuos, la sfârșitul ședinței o adresare către minister, către Poșta Moldovei să vină cu un răspuns. Haideți vă rog nu amestecăm copiii cu poșta. Fiți respectuos față de mame”, a spus Igor Grosu.

Ulterior, la sfârșitul ședinței, socialistul a făcut o adresare către Guvern pe subiectul invocat anterior.

O să fiu foarte scurt. Sunt sigur că acest subiect ne vizează pe toți. Are loc o asemenea situație de câteve luni. Atunci cetățenii moldoveni vin la secțiile Poștei Moldovei să-și achite facturile pentru gazul natural, reprezentanții acesteia cer plătirea sumei integrale a facturii. Întrebarea este următoarea: În baza căror documente Poșta Moldovei, fie sunt reglementări interne sau Moldovagaz a dat precepte, cere de la cetățeni achitarea integrală a facturii? (…) Pentru că dacă factura este de 8 000 lei, iar cetățeanul poate achita 2 000, mai bine să achite 2 000 decât nimic. Mai ales că noi am adoptat o lege care relaxează aceste aspecte. Rugămintea mea este ca, în regim de urgență, la următoarea ședință a Parlamentului, responsabilii din Guvern să vină cu explicații, iar dacă acolo sunt neajunsuri să le elimine”, a spus Odnostalco.

La rândul său, Igor Grosu a făcut apel la autorități să vină în Parlament pentru a spune deputaților unde este problema – la poștă sau la furnizorul de gaze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: