Procesul de acordarea a cetățeniei Republicii Moldova va fi sistat temporar
Full Article 1 minutes read

Procesul de acordarea a cetățeniei Republicii Moldova va fi sistat temporar

Procesul de acordarea a cetățeniei Republicii Moldova va fi sistat temporar. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Situații Excepționale.

„O altă decizie ține de inițiativa Serviciului de Informații și Securitate privind înghețarea procesului de acordare a cetățeniei Republicii Moldova, pentru că nu toate instituțiile implicate activează în regim normal. Nu este vorba despre acordarea cetățeniei contra investiții. Cunoașteți cu toții că acea lege este suspendată până în septembrie”, a declarat premierul Ion Chicu.

„Este vorba despre procesul unul normal de acordare a cetățeniei, care niciodată nu a fost stopat. În condițiile stării de urgență s-a luat decizia de a îngheța acest proces atât sub aspect de recepționare a cererilor, cât și de aprobare a cererilor deja înaintate”, a precizat acesta.

Menționăm că pe 17 martie, parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19. O solicitare în acest sens a venit din partea guvernului și a fost prezentată în parlament de către premierul Ion Chicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: