VIDEO Chicu nu exclude că va candida la funcția de președinte al țării, însă în anumite condiții
Full Article 3 minutes read

VIDEO Chicu nu exclude că va candida la funcția de președinte al țării, însă în anumite condiții

Fostul premier al țării Ion Chicu nu exclude că își va înainta candidatura la următoarele alegeri prezidențiale, care vor avea loc în anul care vine – 2024. Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a spus că formațiunea politică pe care o conduce va anunța în februarie 2024 dacă va merge cu propriul candidat la funcția de președinte al țării sau va susține un candidat comun, agreat cu partidele de opoziție. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive, pe 19 decembrie.  

„Continuăm să discutăm pentru identificarea unui candidat comun. Cumva speram că nu vor fi atâtea anunțuri că participă inițiativele date, pentru că asta diminuează radical șansa de a identifica un candidat comun. Am văzut mai mulți care și-au manifestat intenția. Sperăm, totuși, până în februarie să identificăm un candidat unic, dacă nu, va trebui să luam o decizie. Noi am discutat la Consiliu aceste două opțiuni și am decis să luăm o pauză până în februarie. Încercăm să identificăm acest candidat. Dacă nu, înseamnă că partidul va înainta candidatul său”, a declarat Ion Chicu.

Întrebat dacă candidatul PDCM, luat în considerare de formațiunea politică pentru funcția de președinte al țării este Ion Chicu, fostul premier a răspuns: „Probabil da. Probabil, din ceea ce am discutat la Consiliu, dar eu totuși am încercat să conving colegii că trebuie să depunem efort pe prima opțiune, pentru că chiar trebuie în fruntea statului să fie un om  care poate consolida societatea – mai de stânga, mai de dreapta. Asta e ceea ce ne trebuie nouă acum”.

Precizăm că următoarele alegeri prezidențiale în Republica Moldova vor fi organizate în 2024. Până în prezent, nici un lider politic nu și-a anunțat candidatura oficial la prezidențiale. Anterior, însă, fostul premier Ion Chicu a chemat liderii partidelor de opoziție să-și unească eforturile împotriva PAS, la aceste alegeri, cu propunerea de a înainta un candidat comun.

La sfârșitul lunii noiembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, nu a exclus faptul că ar putea candida la următoarele alegeri prezidențiale. Atunci, Dodon a declarat că ar fi „cea mai mare greșeală strategică” ca partidele de opoziție să înainteze un candidat comun la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Detalii – AICI.

Totuși, după Congresul Extraordinar al PSRM din 19 decembrie, Dodon a declarat că „la această etapă” nu ia în calcul o eventuală participare la următoarele alegeri prezidențiale. El a spus atunci că formațiunea pe care o conduce este gata să discute cu alte partide în privința desemnării unui candidat comun pentru scrutinul prezidențial. Detalii – AICI.

Întrebată anterior dacă va candida la alegerile din 2024, președinta țării, Maia Sandu, nu a negat, dar nici confirmat că o va face. Ea a spus că, deocamdată, este prematur pentru a discuta pe acest subiect.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: