Procuratura Generală s-a autosesizat pe cazul lotului de păcură îngropat ilegal: „Circumstanțele se vor examina într-un proces penal”
Full Article 2 minutes read

Procuratura Generală s-a autosesizat pe cazul lotului de păcură îngropat ilegal: „Circumstanțele se vor examina într-un proces penal”

Procuratura Generală (PG) s-a autosesizat pe marginea imaginilor video în care un lot de păcură de proastă calitate este îngropat în pământ. Instituția a declarat, pe 21 iulie, că materialele video au fost expediate Inspectoratului Poliției Ciocana din capitală, pentru a fi efectuate investigări.

„În temeiul informațiilor publicate în mass-media la 20 iulie 2023, pe faptul pretinselor acțiuni ilicite de îngropare a păcurii pe teritoriul unei centrale electrice de termoficare, Procuratura municipiului Chișinău s-a autosesizat. Circumstanțele se vor examina în cadrul procesului penal, materialele fiind remise organului de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție Chișinău pentru efectuarea investigațiilor”, se arată în comunicatul publicat de PG.

***

Amintim că un lot de păcură de proastă calitate ar fi fost îngropat în pământ, la SA „Termoelectrica”, în pofida posibilelor consecințe negative pentru mediu. Cel puțin asta susține liderul Partidului „Nostru”, Renato Usatîi, care a difuzat imagini video într-o conferință de presă susținută pe 20 iulie. Contactat de NM, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, a confirmat că autoritățile au fost informate despre acest caz și a dat asigurări că a fost inițiată o anchetă.

Totodată, SA „Termoelectrica” a declarat că filmulețul publicat de Renato Usatîi ar putea fi din 2015, când s-a scurs în sol o cantitate de păcură. Întreprinderea a menționat că pe parcursul sezonului de încălzire 2022-2023, nu a avut loc deversări, îngropări, avarii în procesul tehnologic de recepționare, transvazare, stocare și utilizare a păcurii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: