„Programul Induction e despre EXPERIENȚĂ, pe care unii o cer, iar noi o oferim” – Olesea Cobzari, Director Departament HR la Microinvest
Full Article 5 minutes read

„Programul Induction e despre EXPERIENȚĂ, pe care unii o cer, iar noi o oferim” – Olesea Cobzari, Director Departament HR la Microinvest

Cu siguranță toți știu gluma despre angajatorii care caută specialiști tineri, dar cu mulți ani de experiență în spate. Această problemă se transformă realitate dură când vrei să te angajezi la primul job, fie că ești proaspăt absolvent sau încă înveți, dar vrei să combini studiile cu un job. Ce-ar fi să dai peste un angajator care nu ți-ar cere experiență, ci ar fi gata să ți-o ofere, printr-un program ce îmbină perfect practica și cunoștințele teoretice?

Olesea Cobzari, directorul Departamentului de Resurse Umane la Microinvest spune cu încredere că programul Induction pentru experți în creditare este anume despre experiența pe care o caută fiecare tânăr, când vrea să facă primii pași în carieră. Nu e un program tipic cu seminare, profesori, manuale, lecții și teste fără capăt. E un mediu perfect ca să te integrezi într-o echipă de top și să te îndrăgostești în jobul pe care îl faci și membrii echipei tale. Hai să-ți dăm toate detaliile.

– Olesea, de unde apărut ideea de Induction și ce înseamnă acest program pentru Microinvest?

– Ideea Induction a venit odată cu schimbările majore care au avut loc în compania Microinvest în anul 2015. Am înțeles că pentru a aduna o echipă de profesioniști, trebuie să investim în instruirea acestora. Și nu e vorba de o instruire simplă, în care să prinzi din mers cunoștințele. Ci una complexă, cu un mentor dedicat, o echipă gata să te ajute să te integrezi și cursuri create ca să te învețe de la 0 tot de ce ai nevoie pentru inițiere în poziția de expert în creditare. Practica internațională arată că dacă vrei să ai un specialist bun trebuie să-l pregătești și să investești în el, ca mai apoi el să-ți aducă roade, manifestate prin succes și dedicare.

„Programul Induction e despre EXPERIENȚĂ, pe care unii o cer, iar noi o oferim” – Olesea Cobzari, Director Departament HR la Microinvest

– De ce are parte un tânăr care a decis să aplice la acest program de inițiere în funcția de Expert în creditare?

– De un mix perfect dintre practică și teorie. După ce absolvești colegiul sau universitatea cel mai des te simți neîncrezut în capacitățile pe care le posezi, Induction te ajută să le întărești și dezvolți. Participanții la program au posibilitate de a învăța și interacționa cu oameni cu experiență vastă în domeniul creditării. Fără profesori. Fără lecții. Fără note. Fără manuale. Lucru în echipă. Prezentări. Întâlniri cu adevărați oameni de afaceri. 8h pe zi, 5 zile pe săptămână vor învăța de la 0 toate secretele domeniului de creditare, fiind ghidați de un mentor profesionist și interacționând cu specialiști și manageri de top.

– Studiile contează? Cine poate aplica pentru programul Induction la Microinvest?

– Contează, dar nu atât de mult. Avem absolvenți ai programului Induction din edițiile precedente care au făcut Facultatea de Drept, Chimie, Informatică, Litere. Unii au descoperit că nu se văd în domeniile care le-au ales la facultate, alții pur și simplu vor să se reprofileze, iar cei mai norocoși să se dezvolte paralel cu facultatea din domeniul Economic sau Financiar pe care o fac. La program poate aplica orice tânăr care își dorește să învețe un domeniu nou sau să combine jobul cu studiile. !!! Ba mai mult, suntem deschiși și pentru studenții care sunt în căutarea unui loc pentru stagiul de practică. Ei pot să prindă 3 iepuri o dată: să-și facă practica la noi, să treacă programul Induction și să se angajeze într-o companie de top.

„Programul Induction e despre EXPERIENȚĂ, pe care unii o cer, iar noi o oferim” – Olesea Cobzari, Director Departament HR la Microinvest

– Programul Induction are deja 7 generații de absolvenți. O bună parte din ei sunt astăzi lideri și manageri de echipă în compania Microinvest. Ce alte beneficii îi așteaptă pe cei care absolvesc programul cu succes?

– La drept vorbind, programul Induction e ca un loc de muncă cu orar complet, salariu și condiții bune de angajare, dar care paralel îți oferă posibilitatea să înveți lucruri noi, să le implementezi în practică și să aduni experiență alături de o echipă de profesioniști. După cum spuneam, o bună parte din liderii și cei mai buni specialiști din compania noastră au început cu Induction. În timpul programului, cât și după absolvire tinerii au posibilitatea să se dezvolte personal și profesional într-o organizație de creditare nebancară de top. Și încă ceva, dacă pe parcursul programului tinerii totuși înțeleg că nu li se potrivește poziția de expert în creditare, noi suntem gata să îi analizăm pentru alte posturi vacante din compania noastră, dacă posedă capacitățile necesare. Deci, chiar nu au nimic de pierdut, doar de câștigat. Iar câștigi în primul rând experiență valoroasă.

„Programul Induction e despre EXPERIENȚĂ, pe care unii o cer, iar noi o oferim” – Olesea Cobzari, Director Departament HR la Microinvest

Dacă și tu ești în căutarea unui job care să te inspire sau simți că ai nevoie de o schimbare, atunci e șansa ta să aplici CV-ul și să începi programul Induction de la Microinvest. Pentru a aplica trebuie doar să expediezi CV-ul tău pe adresa de email: [email protected], iar reprezentanții Microinvest te vor contacta pentru detalii despre următoarele etape.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: