„Programul Induction e despre EXPERIENȚĂ, pe care unii o cer, iar noi o oferim” – Olesea Cobzari, Director Departament HR la Microinvest

Cu siguranță toți știu gluma despre angajatorii care caută specialiști tineri, dar cu mulți ani de experiență în spate. Această problemă se transformă realitate dură când vrei să te angajezi la primul job, fie că ești proaspăt absolvent sau încă înveți, dar vrei să combini studiile cu un job. Ce-ar fi să dai peste un angajator care nu ți-ar cere experiență, ci ar fi gata să ți-o ofere, printr-un program ce îmbină perfect practica și cunoștințele teoretice?

Olesea Cobzari, directorul Departamentului de Resurse Umane la Microinvest spune cu încredere că programul Induction pentru experți în creditare este anume despre experiența pe care o caută fiecare tânăr, când vrea să facă primii pași în carieră. Nu e un program tipic cu seminare, profesori, manuale, lecții și teste fără capăt. E un mediu perfect ca să te integrezi într-o echipă de top și să te îndrăgostești în jobul pe care îl faci și membrii echipei tale. Hai să-ți dăm toate detaliile.

– Olesea, de unde apărut ideea de Induction și ce înseamnă acest program pentru Microinvest?

– Ideea Induction a venit odată cu schimbările majore care au avut loc în compania Microinvest în anul 2015. Am înțeles că pentru a aduna o echipă de profesioniști, trebuie să investim în instruirea acestora. Și nu e vorba de o instruire simplă, în care să prinzi din mers cunoștințele. Ci una complexă, cu un mentor dedicat, o echipă gata să te ajute să te integrezi și cursuri create ca să te învețe de la 0 tot de ce ai nevoie pentru inițiere în poziția de expert în creditare. Practica internațională arată că dacă vrei să ai un specialist bun trebuie să-l pregătești și să investești în el, ca mai apoi el să-ți aducă roade, manifestate prin succes și dedicare.

– De ce are parte un tânăr care a decis să aplice la acest program de inițiere în funcția de Expert în creditare?

– De un mix perfect dintre practică și teorie. După ce absolvești colegiul sau universitatea cel mai des te simți neîncrezut în capacitățile pe care le posezi, Induction te ajută să le întărești și dezvolți. Participanții la program au posibilitate de a învăța și interacționa cu oameni cu experiență vastă în domeniul creditării. Fără profesori. Fără lecții. Fără note. Fără manuale. Lucru în echipă. Prezentări. Întâlniri cu adevărați oameni de afaceri. 8h pe zi, 5 zile pe săptămână vor învăța de la 0 toate secretele domeniului de creditare, fiind ghidați de un mentor profesionist și interacționând cu specialiști și manageri de top.

– Studiile contează? Cine poate aplica pentru programul Induction la Microinvest?

– Contează, dar nu atât de mult. Avem absolvenți ai programului Induction din edițiile precedente care au făcut Facultatea de Drept, Chimie, Informatică, Litere. Unii au descoperit că nu se văd în domeniile care le-au ales la facultate, alții pur și simplu vor să se reprofileze, iar cei mai norocoși să se dezvolte paralel cu facultatea din domeniul Economic sau Financiar pe care o fac. La program poate aplica orice tânăr care își dorește să învețe un domeniu nou sau să combine jobul cu studiile. !!! Ba mai mult, suntem deschiși și pentru studenții care sunt în căutarea unui loc pentru stagiul de practică. Ei pot să prindă 3 iepuri o dată: să-și facă practica la noi, să treacă programul Induction și să se angajeze într-o companie de top.

– Programul Induction are deja 7 generații de absolvenți. O bună parte din ei sunt astăzi lideri și manageri de echipă în compania Microinvest. Ce alte beneficii îi așteaptă pe cei care absolvesc programul cu succes?

– La drept vorbind, programul Induction e ca un loc de muncă cu orar complet, salariu și condiții bune de angajare, dar care paralel îți oferă posibilitatea să înveți lucruri noi, să le implementezi în practică și să aduni experiență alături de o echipă de profesioniști. După cum spuneam, o bună parte din liderii și cei mai buni specialiști din compania noastră au început cu Induction. În timpul programului, cât și după absolvire tinerii au posibilitatea să se dezvolte personal și profesional într-o organizație de creditare nebancară de top. Și încă ceva, dacă pe parcursul programului tinerii totuși înțeleg că nu li se potrivește poziția de expert în creditare, noi suntem gata să îi analizăm pentru alte posturi vacante din compania noastră, dacă posedă capacitățile necesare. Deci, chiar nu au nimic de pierdut, doar de câștigat. Iar câștigi în primul rând experiență valoroasă.

Dacă și tu ești în căutarea unui job care să te inspire sau simți că ai nevoie de o schimbare, atunci e șansa ta să aplici CV-ul și să începi programul Induction de la Microinvest. Pentru a aplica trebuie doar să expediezi CV-ul tău pe adresa de email: [email protected], iar reprezentanții Microinvest te vor contacta pentru detalii despre următoarele etape.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Imagine simbol/digi24.ro

Ploi cu grindină și vijelii în R. Moldova: meteorologii au emis cod galben. Harta zonelor afectate

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil de miercuri, 9 iulie, ora 16:00, până joi, 10 iulie, ora 08:00.

Potrivit avertizării, în intervalul menționat sunt prognozate averse însoțite de descărcări electrice, iar local se vor semnala precipitații abundente, cu acumulări între 15 și 45 l/m².

Meteorologii avertizează că în unele regiuni sunt posibile grindină și vijelii, cu rafale de vânt ce pot atinge viteze de 15–20 m/s.

SHS

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
ziua.md

Redenumirea Aeroportului, în consultări publice: Asocierea cu Eugen Doga „va întări mândria națională”

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a lansat consultări publice privind redenumirea Aeroportului Internațional Chișinău în „Aeroportul Internațional Eugen Doga Chișinău”. Inițiativa propune atribuirea acestui nume în memoria regretatului compozitor, ca un gest de recunoștință națională pentru contribuția sa la cultura și identitatea Republicii Moldova.

Potrivit inițiativei, asocierea numelui lui Eugen Doga cu aeroportul ar putea atrage interesul turiștilor internaționali, ar consolida imaginea culturală a țării pe plan global și ar întări mândria națională.

„Este o practică frecventă la nivel global ca aeroporturile internaționale să poarte numele unor personalități naționale emblematice. Exemple includ Aeroportul „Frederic Chopin” din Varșovia, Aeroportul „Charles de Gaulle” din Paris sau „John F. Kennedy” din New York. Republica Moldova ar urma astfel un model recunoscut internațional de a celebra valorile naționale”, precizează autorii inițiativei.

Amintim că, anterior, au fost lansate cel puțin două petiții online prin care se cere ca Aeroportul din Chișinău să poarte numele compozitorului Eugen Doga.

***

Compozitorul Eugen Doga a decedat pe 3 iunie, la vârsta de 88 de ani. Celebrul compozitor a compus peste 200 de lucrări pentru cinema și teatru, zeci de piese simfonice, romanțe, cântece și valsuri. Valsul său, scris pentru filmul „Gingașa și tantra mea fiară” al regizorului Emil Loteanu, a fost recunoscut de UNESCO drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Știm cum e să dezvolți afaceri de succes. Cel mai mare parc fotovoltaic din țară – o afacere sustenabilă sprijinită de maib 

Maib, liderul sectorului bancar din Republica Moldova, a susținut financiar inaugurarea uneia dintre cele mai mari centrale fotovoltaice din țară, cu o capacitate de 50 MW, construită de compania GS Blue Electric în comuna Rădeni, raionul Strășeni.

Această investiție reprezintă un pas important spre diversificarea surselor de energie, consolidarea independenței energetice și realizarea obiectivelor naționale de tranziție ecologică. Noua centrală va contribui la valorificarea potențialului surselor regenerabile din Moldova și oferă un exemplu concret de investiție în eficiența energetică și în creșterea gradului de independență energetică.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Suntem onorați să finanțăm un proiect atât de ambițios, realizat de clientul nostru GS Blue Electric. Credem cu tărie că energia verde nu mai este o opțiune, ci o necesitate. Moldova are un potențial uriaș în acest domeniu, iar astfel de investiții pot transforma fundamental economia țării, contribuind la un viitor mai sustenabil, mai sigur și mai independent energetic. Vom continua să fim alături de clienții și partenerii noștri care au curajul să investească în asemenea soluții durabile.

Centrala de la Rădeni aduce beneficii multiple: de la reducerea emisiilor de carbon, la creșterea stabilității sistemului energetic și atragerea de investiții noi în economia verde. Mai mult, prin autorizarea și punerea în funcțiune a unor astfel de capacități, se creează premise clare de încredere și predictibilitate pentru alți investitori.

Ludmila Vîntu, Administratoare GS Blue Electric:

„Lansarea acestei centrale fotovoltaice marchează un moment important pentru dezvoltarea infrastructurii verzi din Republica Moldova. Ne bucurăm că am avut alături un partener de încredere, precum maib, care a oferit sprijinul necesar pentru realizarea acestui proiect important. Credem că tranziția energetică este esențială pentru viitorul sustenabil al țării și vom continua să investim în soluții durabile, cu impact real pentru comunități și economie.” 

Într-un context în care Republica Moldova este dependentă de importurile de energie, iar rezervele de resurse tradiționale sunt limitate, tranziția către surse regenerabile, precum energia solară, eoliană sau biomasa, este esențială pentru securitatea energetică a țării.

Maib a susținut realizarea acestui proiect printr-un credit verde în valoare de aproape 17.8 milioane euro pentru o perioada de 8 ani, destinat sprijinirii investițiilor în infrastructura sustenabilă. Amintim că anul curent, pentru creditarea acestui proiect, maib a fost premiată în prestigiosul program TFP 2024 „Green Trade Deal of The Year” în categoria Prima Tranzacție Verde.

Comisia Electorală Centrală

Partidele care nu prezintă date despre conducerea lor nu vor putea candida la parlamentare. Precizările CEC

Partidele politice au obligația de a prezenta spre înregistrare Agenției Servicii Publice (ASP) informații privind lista numerică și nominală a președinților, vicepreședinților, membrilor organelor executive centrale ale formațiunii. Partidele care nu vor prezenta datele despre membrii organelor executive centrale până la începerea perioadei electorale, adică 14 iulie, nu vor putea participa la alegerile parlamentare din această toamnă. Informațiile au fost raportate de Comisia Electorală Centrală (CEC) într-un comunicat din 9 iulie.

Statutul și programul partidului politic, precum și lista numerică și nominală a membrilor partidului politic care cad sub incidența art. 3 alin. (1) lit. e5) din Legea nr. 133/2016 privind declararea averii și intereselor personale pot fi modificate și completate conform procedurii prevăzute de statutul partidului respectiv. Toate modificările și completările efectuate, precum și cele ale listei numerice și nominale a membrilor organelor executive centrale ale partidului, vor fi comunicate ASP în termen de 15 zile de la data adoptării hotărârii respective”, a transmis CEC.

Potrivit autorității electorale, organele executive centrale ale partidului politic țin registrul membrilor de partid și poartă răspundere pentru corectitudinea datelor și a informațiilor înscrise, precum și pentru prezentarea acestora. Registrele membrilor de partid sunt prezentate Comisiei Electorale Centrale și ASP în termenele și formele stabilite de către acestea.

Informaţia privind înregistrarea partidelor politice, privind radierea lor din Registrul de stat al persoanelor juridice, privind modificările şi completările operate în statutele acestora se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova şi pe pagina web a ASP. Responsabilă de publicarea acestei informații este ASP care va aduce la cunoștința publică informația privind înregistrarea partidului politic, lista numerică și nominală a membrilor organelor executive centrale a acestuia, numărul de membri declarat de formațiune, alte modificări și completări, după caz. Aceeași informație va fi prezentată CEC și Autorității Naționale de Integritate.

De asemenea, în procesul de examinare a cererilor de înregistrare a partidelor politice pentru participarea în alegerile parlamentare, CEC se va conduce de informațiile oficiale făcute publice sau furnizate Comisiei de către Agenția de Servicii Publice.

Totodată, ASP prezintă CEC lista partidelor politice care au dreptul de a participa la alegeri. Reamintim că partidele politice care, până la începerea perioadei electorale, adică către 14 iulie 2025, nu vor prezenta ASP toate informațiile privind membrii organelor executive centrale ale partidelor politice nu pot participa la alegeri”, a menționat Comisia Electorală Centrală.

Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 28 septembrie.

MOVE IT like Lublin - a Chisinau Sustainable Development Initiative

Unde e cel mai periculos pentru pietoni în Chișinău? Analiza Centrului de Monitorizare a Traficului

Centrul de Monitorizare a Traficului a analizat zonele din Chișinău cu cel mai mare risc pentru pietoni. Potrivit Centrului, cele mai periculoase zone sunt în preajma Liceului Teoretic „Alecu Russo”, a Grădiniței nr. 12 și a Liceului Teoretic moldo-ucrainean „Mihailo Koțiubinski”.

„Unul dintre aspectele-cheie analizate de Centrul de Monitorizare a Traficului vizează zonele cu cel mai mare risc pentru pietoni, în special cele din apropierea instituțiilor de învățământ. Astfel, s-a constatat că cele mai periculoase zone sunt cele din preajma Liceului Teoretic „Alecu Russo” (sectorul Râșcani), a Grădiniței nr. 12 (str. Mihai Eminescu) și a Liceului Teoretic Moldo-Ucrainean „Mihailo Koțiubinski” (str. Mihai Eminescu)”, au comunicat reprezentanții Centrului. „Zonele cu cel mai mare risc pentru pietoni au fost identificate – în apropierea școlilor și grădinițelor”, au declarat reprezentanții Centrului.

O analiză a Centrului a mai arătat că modernizarea străzii Industriale ar putea contribui semnificativ la fluidizarea circulației, preluând o parte din traficul de pe arterele din apropiere.

Centrul de Monitorizare a Traficului a fost lansat în noiembrie 2024. Crearea și echiparea acestuia fac parte dintr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Primăria Municipiului Chișinău, în parteneriat cu Primăria orașului Lublin, Polonia. Proiectul va fi implementat până în anul 2025.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: