Promisiuni electorale: Ceban a anunțat care vor fi străzile care vor intra în reparație și unde vor apărea parcări noi, dacă mai obține un mandat
Full Article 2 minutes read

Promisiuni electorale: Ceban a anunțat care vor fi străzile care vor intra în reparație și unde vor apărea parcări noi, dacă mai obține un mandat

Candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN) Ion Ceban la funcția de primar al municipiului Chișinău vine cu noi promisiuni electorale. Ceban susține că, dacă va fi ales pentru un nou mandat de edil, va construi noi parcări și va reabilita capital mai multe străzi importante din capitală. Declarațiile au fost făcute pe 24 octombrie.

Ceban declară că „deja” au fost identificate locații și pregătite „aproape toate” proiectele pentru a începe construcția parcărilor de captură.

„Vom aproba actele normative și vom găsi soluții pentru organizarea parcărilor cu plată în centrul istoric. Parcările de captură, mari, la intrările în oraș, vor funcționa ca noduri rutiere importante, unde poți să vii să îți lași mașina și poți să te deplasezi în zonele în care ai nevoie. Aceste parcări, după aceste tipuri care sunt în sectorul Buiucani, la Ghidighici, unde mai sunt de finalizat lucrările, sunt prioritate și vor fi create suplimentar la Ciocana, Calea Orheiului, șos. Hîncești și bd. Dacia”, a declarat Ion Ceban, potrivit unui comunicat emis de Partidul MAN pe care Ceban îl conduce.

Actualul primar de Chișinău, care este suspendat din funcție pe perioada campaniei electorale, susține că, dacă va fi ales primar din nou, va reabilita mai multe străzi din oraș. Este vorba de str. Meșterul Manole, str. Maria Drăgan, str. Vasile Lupu, str. București, str. A. Pușkin – Mitropolit Bănulescu-Bodoni, bd. Moscova și str. Studenților. La fel, Ceban anunță că va iniția lucrările pentru lărgirea străzii Grenoble, în perimetrul Cuza Vodă – Valea Crucii și că va finaliza reabilitarea str. Sarmizegetusa, Burebista, Decebal și altele.

„Unele dintre acestea nu au mai fost reparate capital, de la inaugurare. Sunt sigur că pietonii și șoferii așteaptă de mult timp această schimbare”, a scris Ceban pe contul său de Telegram.

***

Amintim că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului, vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Potrivit informației publicate de Comisia Electorală Centrală, pentru funcția de primar al Chișinăului s-au înscris în cursa electorală 27 de pretendenți, printre ei Ion Ceban (MAN).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: