Soluția lui Ceban pentru ambuteiaje: un bulevard de la Ciocana va fi extins, iar la periferie vor apărea mall-uri și complexe ca Arena Chișinău
Full Article 2 minutes read

Soluția lui Ceban pentru ambuteiaje: un bulevard de la Ciocana va fi extins, iar la periferie vor apărea mall-uri și complexe ca Arena Chișinău

Candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN) la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, promite să renoveze drumurile din capitală și să construiască mall-uri și complexe mari, după modelul Arena Chișinău, la periferia orașului, dacă va fi ales primar pentru un nou mandat. Declarațiile au fost făcute pe 25 octombrie.

Ceban promite că dacă va ajunge primar din nou, va extinde și reconstrui mai multe străzi importante. Edilul suspendat spune că o prioritate este extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân până la strada Bucovina. Costul proiectului s-ar ridica la 240 de milioane de lei. Acest lucru, spune Ceban, va permite fluidizarea traficului rutier la ieșirea din oraș.

„În paralel, ne propunem să dezvoltăm mai multe zone ale orașului, acolo unde deja sunt construite locuințe. Astfel planificăm să deschidem noi obiective mari, precum Arena Chișinău, MALL și altele, la periferiile orașului”, anunță Ceban.

În promisiunile candidatului MAN se mai regăsesc: construcția străzii Mesager  și reconstrucția străzii Industrială – proiecte pe care își propune să le realizeze „în colaborare cu partenerii externi”.

***

Amintim că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului, vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Potrivit informației publicate de Comisia Electorală Centrală, pentru funcția de primar al Chișinăului s-au înscris în cursa electorală 27 de pretendenți, printre ei Ion Ceban (MAN).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: