Putin, în timpul ceremoniei de marcare a victoriei de la Staliningrad: „Rusia nu se va limita la blindate pentru a se apăra”
Full Article 2 minutes read

Putin, în timpul ceremoniei de marcare a victoriei de la Staliningrad: „Rusia nu se va limita la blindate pentru a se apăra”

Rusia nu se va limita doar la vehiculele blindate pentru a răspunde la amenințările în adresa securității statului. Declarația a fost făcută de președintele Vladimir Putin, pe 2 februarie, în cadrul unei ceremonii de marcare a 80 de ani de la bătălia de la Stalingrad.

Dictatorul rus a spus că un război modern cu Rusia este cu totul diferit decât a fost în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Cei care târăsc țările europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia și, mai iresponsabil, îl declară ca un fapt împlinit, cei care se așteaptă să învingă Rusia pe câmpul de luptă, se pare că nu înțeleg că un război modern cu Rusia va fi cu totul diferit pentru ei”, a declarat Putin, transmite Meduza.

„Rusia nu va putea răspunde la amenințări doar cu vehicule blindate, toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru”, a subliniat acesta.

Bătălia de la Stalingrad din perioada 23 august 1942–2 februarie 1943 a reprezentat un important punct de cotitură în desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial și este considerată cea mai sângeroasă și mai mare bătălie din istoria omenirii. Bătălia a fost marcată de neglijare și brutalitate față de populația civilă.

Bătălia a inclus campania de bombardamente aeriene asupra orașului Stalingrad (azi redenumit Volgograd) din sudul Rusiei, atacuri terestre asupra orașului, precum și lupte pe teritoriul orașului. A urmat contraofensiva sovietică care, în cele din urmă, a încercuit și a distrus forțele germane și ale aliaților din cadrul Axei din Stalingrad și din regiunea periferică a orașului. Numărul total al pierderilor de vieți umane este estimat aproximativ la 3 milioane. Pentru sovietici, victoria de la Stalingrad a marcat începutul eliberării URSS, luptă care a dus în cele din urmă la victoria din 1945 asupra Germaniei Naziste.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: