Putin: Rusia va răspunde dur dacă Ucraina va continua să organizeze atacuri teroriste
Full Article 3 minutes read

Putin: Rusia va răspunde dur dacă Ucraina va continua să organizeze atacuri teroriste

Rusia va răspunde dur, dacă autoritățile ucrainene vor continua să organizeze atacuri teroriste, a spus președintele Federației Ruse Vladimir Putin. Declarația a fost făcută de oficialul rus la ședința Consiliului de Securitate. 

Putin a subliniat că în spatele exploziei de pe podul din Crimeea se află autoritățile de la Kiev.

„Datele examinărilor criminalistice și de altă natură, precum și informațiile operaționale, indică faptul că explozia din 8 octombrie este un atac terorist. Un atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile importante a Rusiei. De asemenea este evident că clienții, organizatorii și autorii atacului terorist sunt serviciile speciale ucrainene”, a spus Putin, comunică Ria.

„Dacă încercările de a comite atacuri teroriste pe teritoriul nostru vor continua, răspunsurile Rusiei vor fi dure și ca amploare vor corespunde nivelului de amenințări. Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli în acest sens”, a declarat Putin.

***

Precizăm că pe 8 octombrie a avut loc o explozie pe podul din Crimeea de peste strâmtoarea Kerci. Serviciul de presă al Căilor Ferate Crimeea a declarat că un rezervor de combustibil a luat foc într-unul dintre trenuri. Publicațiile ruse, care au citat surse din cadrul Comitetului Național Antiterorism, au anunțat că de pe podul din Crimeea ar fi fost aruncat în aer un camion – fapt care ar fi dus la aprinderea a șapte rezervoare de combustibil ale trenului.

Mai menționăm că în dimineața zilei de astăzi, regiunile Ucrainei au fost atacate cu mai multe rachete. Rusia a lansat 75 de rachete în orașele ucrainene, au comunicat Forțele Armate ale Ucrainei. Din numărul total de rachete, 41 au fost doborâte. La Kiev a fost distrusă infrastructura, a spus primarul Kliciko. 10 persoane au murit, iar circa 60 – rănite. Și în regiunile Jitomir și Hmelnîțkîi a fost afectată infrastructura, potrivit autorităților locale. În regiunea Lvov au fost lovite instalațiile energetice. Autoritățile au anunțat că din cauza bombardamentelor au fost închise școlile.Și Harkov a fost atacat. În unele zone, oamenii au rămas atât fără electricitate, cât și fără apă. Orașul Nikolaev la fel a fost suspus unor atacuri cu rachete. Autoritățile din regiune declară că 10 rachete au fost lansate asupra orașului. Deocamdată nu au fost raportate victime. Explozii s-au auzit și la Odesa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: