Reacția redactorului-șef al unui portal blocat de SIS pentru că incita la ură și război: „Sunt profund recunoscător”
Full Article 2 minutes read

Reacția redactorului-șef al unui portal blocat de SIS pentru că incita la ură și război: „Sunt profund recunoscător”

Redactorul-șef al rubaltic.ru Alexandr Nosovici a comentat ordinul Serviciului de Informației și Securitate (SIS), prin care a fost blocată funcționarea portalului pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit lui Nosovici, decizia de interzicere a site-ului este o „recunoaștere oficială a succeselor acestuia”.

Într-o declarație oficială, redactorul-șef al rubaltic.ru i-a mulțumit „personal” directorului SIS Alexandru Musteața pentru decizia de a bloca site-ul.

Îmi exprim recunoștința profundă și sinceră față de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova și personal față de directorul acestuia, Alexandru Musteața, pentru ordinul de blocare a portalului analitic RuBaltic.Ru pe teritoriul Republicii Moldova. Sincer vorbind, dragi colegi de la SIS, am fost nemulțumit de activitatea dumneavoastră în tot acest timp. Recunoașterea oficială a succeselor noastre în direcția Moldovei este în mod clar a întârziat”, se arată în declarație.

Alexandr Nosovici s-a arătat convins că audiența portalului va crește, după ce SIS i-a aplicat „sigiliul de aprobare”.

Publicul moldovean va crește și mai mult după acest sigiliu oficial de aprobare. Americanii și românii – specialiști în comunicarea strategică – ar fi trebuit să vă explice că este imposibil să interzici definitiv și complet ceva pe internet. În era societății informaționale, informația este ca apa. Acesta va găsi o multitudine de lacune și tot va ieși la iveală. Pe scurt. Dacă există un public care dorește să citească și să urmărească RuBaltic.Ru, va găsi modalități de a citi și de a urmări RuBaltic.Ru. Regimurile baltice au fost deja convinse de acest lucru”, a conchis acesta.

***

Amintim că, pe 6 februarie, Serviciul de Informații și Securitate a blocat încă un site care promovează informații false – rubaltic.ru. Anterior, pe 19 ianuarie, SIS a blocat alte două portaluri: eadaily.com și bloknot.ru.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: