Reducem consumul de gaz și începem cu Președinția și Parlamentul. 12 instituții publice vor fi conectate la sursa centralizată de încălzire
Full Article 1 minutes read

Reducem consumul de gaz și începem cu Președinția și Parlamentul. 12 instituții publice vor fi conectate la sursa centralizată de încălzire

Termoelectrica S.A. este în proces de finalizare a procedurilor de reconectare, prin semnarea contractelor de furnizare a serviciilor de termoficare cu 12 instituții publice. Printre acestea sunt edificiile Parlamentului, Președinției, Comisiei Electorale Centrale (CEC) și al mai multor ministere. Inițiativa are drept scop reducerea consumului de gaz în favoarea resurselor energetice alternative. 

Acțiunea vine în contextul asigurării securității energetice a statului, prin micșorarea consumului de gaze naturale la nivel de țară și majorarea utilizării resurselor energetice alternative, inclusiv având în vedere asigurarea eficienței energetice și producerea energiei termice și electrice în cogenerare.

Potrivit Termoelectrica, complexul clădirilor instituțiilor publice respective dispun de tot echipamentul termotehnic necesar pentru consum de energie termică în cadrul Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică.

Astfel, clădirile sunt asigurate cu puncte termice individuale moderne și automatizate, cu control de la distanță și cu posibilitatea de reglare automată a temperaturii în funcție de parametrii setați și doriți, inclusiv în funcție de temperatura aerului exterior, ceea ce asigură un grad înalt de eficiență energetică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: