Chișinăuienii și bălțenii ar putea plăti mai puțin pentru căldură. Tarifele examinate de ANRE
Full Article 50 second read

Chișinăuienii și bălțenii ar putea plăti mai puțin pentru căldură. Tarifele examinate de ANRE

Chișinăuienii și bălțenii ar putea plăti mai puțin pentru căldură. Termoelectrica și CET-Nord au depus cereri la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru reducerea tarifului. 

Consumatorii din capitală, deserviți de Termoelectrica, ar putea achita 2138 de lei pentru o gigacalorie, cu 636 de lei mai puțin. În prezent, consumatorii achită 2 774 pentru o gigacalorie.

Consumatorii din Bălți, deserviți de CET-Nord, ar putea achita 2 245 de lei pentru o gigacalorie, cu 970 de lei mai puțin. În prezent, consumatorii achită 3 215 pentru o gigacalorie.

ANRE va examina solicitările Termoelectrica și CET-Nord la ședința din 19 martie, ora 10:00.

CET-Nord și Termoelectrica au depus cereri la ANRE și în luna februarie. Atunci se solicita 2 442 de lei pentru o gigacalorie pentru chișinăuieni și 2 818 lei/gigacalorie – pentru bălțeni.

Ultima dată, ANRE a micșorat tarifele în decembrie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: