Reghina Apostolova, chemată la Poliție pentru explicații: „A fost o acțiune spontană, nimeni nu a blocat circulația, este o interpretare răutăcioasă”
Full Article 2 minutes read

Reghina Apostolova, chemată la Poliție pentru explicații: „A fost o acțiune spontană, nimeni nu a blocat circulația, este o interpretare răutăcioasă”

Deputata Partidului „ȘOR” Reghina Apostolova s-a prezentat pe 22 martie la nspectoratul de poliție al sectorului Rîșcani, pentru a da explicații în legătură cu flashmoburile pe care le-a organizat Mișcarea Pentru Popor. Aceasta neagă că, prin acțiunile recente, a fost blocată circulația rutieră și acuză poliția de „interpretare răutăcioasă”.

Flashmoburile s-au desfășurat pe trecerile de pietoni, unde oamenii au traversat strada încontinuu, dintr-o parte în alta. Deputata Reghina Apostolova susține că acțiunea este legitimă și că ar fi fost „spontană”.

Le-am explicat astăzi polițiștilor că, la aceste flashmoburi, la care a participat activ Partidul „ȘOR”, nimeni nu a blocat circulația rutieră. Este o interpretare gravă și răutăcioasă a poliției. Oamenii au organizat o acțiune spontană, iar mijlocul de expunere publică a poziției lor a constat în traversarea absolut regulamentară a trecerii de pietoni. Dacă vorbim strict juridic, traversarea trecerii de pietoni nu este limitată și nici interzisă, dacă nu există alte semne de circulație, iar astfel de semne de interdicție nu au existat. Pentru a îndeplini încă un ordin politic, poliția încearcă din răsputeri să-i sancționeze pe participanții la flashmoburi, deși asta reprezintă un abuz grav și o ilegalitate”, a scris deputata pe pagina sa de Facebook.

Amintim că prima acțiune organizată de Mișcarea pentru popor, din care face parte Partidul „ȘOR” a avut loc pe 13 martie. Atunci, într-o intersecție din Chișinău, câteva zeci de persoane, în frunte cu deputata Marină Tauber, au traversat strada încontinuu, creând probleme pentru traficul rutier. Acțiuni similare au avut loc în alte orașe, precum Edineț și Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: