Reglementarea diferendului transnistrean: Serebrian s-a întâlnit cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Reglementarea diferendului transnistrean: Serebrian s-a întâlnit cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut, pe 18 decembrie, o întrevedere de lucru ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean Paun Rohovei și ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova Marko Șevcenko. Părțile au discutat despre soluționarea diferendului transnistrean și rolul UE în acest proces, după deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Moldova și Ucraina. Informațiile au fost confirmate de Guvern, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, discuțiile s-au concentrat pe eforturile comune pentru a conferi o dinamică pozitivă procesului de reglementare transnistreană în parametrii promovați de autoritățile Republicii Moldova, cu rezolvarea celor mai stringente probleme ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, evitarea focarelor de destabilizare și menținerea unei ambianțe de securitate.

În contextul recentei decizii a Consiliului European de a deschide negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE) cu Republica Moldova și cu Ucraina a fost remarcat faptul că rolul UE în procesul de reglementare devine unul foarte important și de impulsionare a proceselor în sfera promovării politicilor de reintegrare a țării”, se arată în comunicat.

***

Precizăm că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: