Renato Usatîi susține că Plahotniuc a fost reținut în SUA. Reacția fostului lider democrat 
Full Article 2 minutes read

Renato Usatîi susține că Plahotniuc a fost reținut în SUA. Reacția fostului lider democrat 

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi susține că fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc ar fi fost reținut de autoritățile din SUA pentru că ar fi încălcat regimul de migrație. Declarațiile au fost făcute pe pagina sa de Facebook, ieri, 12 martie. 

„Am aflat ieri că în Statele Unite ale Americii, organele de drept l-au reținut pe Vladimir Plahotniuc pentru încălcarea regimului de migrație”, a declarat Usatîi.

Ulterior, Plahotniuc a venit cu o reacție pe Facebook. „Pentru cei care nu mai pot de grija mea, le spun și lor să se liniștească, sunt bine și liber”, a scris fostul lider democrat. „Regret că unii se dau în spectacol și recurg la fake news-uri pentru a-și atinge diverse scopuri, inclusiv pentru a-și crește audiența și numărul de like-uri”, a mai spus acesta.

Precizăm că Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

La începutul lunii decembrie 2019, acesta a primit interdicție de intrare pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului. Ulterior, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că Plahotniuc, dar și familia acestuia, nu sunt eligibili de a primi viză americană.

La sfârșitul lunii februarie 2020, Igor Dodon a declarat că organele de drept vor solicita autorităților americane să-l extrădeze pe Plahotniuc în Republica Moldova.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: