„Eu sunt omul lui mama și tata”. Șeful Termoelectrica neagă că ar fi „omul lui Plahotniuc” și că ar avea dosar la CNA
Full Article 4 minutes read

„Eu sunt omul lui mama și tata”. Șeful Termoelectrica neagă că ar fi „omul lui Plahotniuc” și că ar avea dosar la CNA

Șeful interimar al Termoelectrica Iurie Rozlovan a venit explicații la declarațiile președintelui Partidului Nostru (PN) Renato Usatîi despre faptul că ar fi „omul lui Plahotniuc” și că ar figura într-un dosar penal, aflat în gestiunea Centrului Național Anticorupție (CNA), privind utilizarea banilor întreprinderii în perioada când activa în calitate de director. Iurie Rozlovan a negat existența cauzei penale, dar și orice afiliere cu oligarhul fugar Vladimir Plahotiuc. 

„Eu sunt omul lui mama și tata”

Pe 14 august, Renato Usatîi a susținut o conferință de presă în care a vorbit presupuse „ilegalități” de la Termoelectrica. Printre altele, politicianul a declarat că, sub pretextul datoriilor înregistrate de companie, directorul general interimar al întreprinderii Iurie Rozlovan vrea să reoganizeze structura Termoelectrica. În acest context, Usatîi l-a acuzat pe Iurie Razlovan că ar plănui să concedieze 22 de angajați ai întreprinderii, care dețin poziții cheie și ar fi „incomozi”, pentru a aduce în funcție oameni care au lucrat la Termoelectrica pe vremea când era la guvernare Vladimir Plahotniuc.

Ulterior, într-o conferință de presă susținută pe 15 august, șeful interimar al Termoelectrica a recunoscut că întreprinderea înregistrează datorii mari, și a precizat că, actualmente, se pregătește un raport amplu cu propuneri pentru redresarea situației financiare, care va fi prezentat prim-ministrului Recean. În același timp, Rozlovan a admis că va exista o reoganizare întreprinderii, însă a negat acuzațiile lui Usatîi că ar urma să aducă în funcții persoane dubioase.

Ce ține de persoanele care le-a invocat politicianul respectiv din anturajul lui Plahotniuc, păi d-lui n-a adus nicio dovadă, dar dacă are dovezi să le prezinte, dacă Răzlovan este omul lui Plahotniuc sau omul Kremlinului sau altceva. Pentru mine este nonsense și mă face un pic să zâmbesc, dacă eu sunt omul lui Plahotniuc. Eu sunt omul lui mama și tata, dacă-i corect să vorbesc așa”, a spus el.

Șeful interimar al Termoelectrica a negat orice afilierie cu oligarhul fugar, precizând că pe vremea când Plahotniuc era la guvernare a fost concediat de la Termoelectrica, unde activa în calitate de director.

Cu Plahotniuc n-am avut niciodată vreo relație și n-am lucrat pentru schemele care au fost cândva. Mai mult ca atât, în perioada respectivă eu chiar am fost eliberat”, a spus Iurie Răzlovan.

Presupusul „dosar penal” de la CNA

Totodată, directorul general interimar s-a referit și la acuzațiile lui Usatîi privind dosarul CNA în care ar figura. Politicianul a declarat că dosarul în privința lui Iurie Rozlovan a fost deschis pentru că acesta ar fi conectat țevi pe o distanță de 1,5 km până la garaj personal din banii întreprinderii, în perioada când a deținut funcția de director al Termoelectrica.

Iurie Rozlovan a negat categoric existența dosarului penal respectiv și a explicat situația cu țevile de încălzire, dând de înțeles că informațiile furnizate de liderul PN sunt false.

În anii 80′ – 90′, se practica un lucru care nu este tocmai bun. Multe rețele subterane deteriorate, în locul lor se construiau rețele supraterane. (…) Un lucru foarte urât. Țeava care o avem noi în oraș, trebuie să fie subterană, pusă în locuri special amenajate, conform proiectului. Iată în locul respectiv, de garajele care a pomenit Renato Usatîi, acolo sunt doi consumatori, o casă cu 2 etaje și o casă cu 4 etaje cu mai multe apartamente. Așa un traseu aerian a fost construit în locul traseului subteran, care a fost abandonat. Traseul ăsta era pe o pantă, exista riscul ca iarna consumatorii respectivi să fie deconectați. Și era eminent să facem ceva. Ori schimbăm țeava pe traseul ăsta aerian care pleca la vale, dar am găsit altă soluție. Am găsit coridorul vechi și am instalat acolo o țeavă nouă la consumatorii respectivi, lucru care este consemnat în documente. Ce spune Renato, că m-am conectat cu garajele respective, eu nu m-am conectat. A fost comisie după ce m-au concediat și a ieșit din garaj cu ochii în soare, zice „Dar aici conexiune nu este”. Iată care-i adevărul ”, a spus șeful Termoelectrica.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: