Roberta Metsola, despre Moldova: „Este uimitor că o ţară atât de mică și vulnerabilă, este atât de puternică. Iar conducerea este fantastică”
Full Article 2 minutes read

Roberta Metsola, despre Moldova: „Este uimitor că o ţară atât de mică și vulnerabilă, este atât de puternică. Iar conducerea este fantastică”

Președinta Parlamentului European Roberta Metsola s-a arătat impresionată de Republica Moldova în timpul unei întrevederi cu un grup de tineri români din 6 martie, la București. Oficiala a declarat că „este uimitor cum o țară atât de mică și vulnerabilă este atât de puternică”. Roberta Metsola a lăudat și conducerea țării noastre, despre care a spus că este „fantastică”.

În cadrul întâlnirii, președinta Parlamentului European a discutat cu tinerii despre consecințele invaziei ruse asupra Ucrainei.

Roberta Metsola le-a vorbit și despre parcursul european al Moldovei și Ucrainei. Aici, oficiala s-a arătat impresionată de țara noastră.

Ca preşedintă a Parlamentului European, am fost la Chişinău de Ziua Europei, unde am participat la o demonstraţie (Adunarea Națională „Moldova Europeană” – n. r.). Aveam 60 000 de steaguri ale Uniunii în faţă. Nu îmi venea să cred. Este uimitor că o ţară atât de mică, de vulnerabilă, este atât de puternică. România a făcut lucruri uimitoare cu Moldova, cum i-aţi ajutat. Sunteţi cei mai puternici avocaţi ai Moldovei să devină stat membru UE. Sunt impresionată de Moldova, sunt bucuroasă. Mă simt privilegiată că am putut merge acolo de mai multe ori, iar conducerea ţării este fantastică”, a subliniat Metsola.

Precizăm că Roberta Metsola se află în aceste zile la Bucureşti, pentru a participa la Congresul Partidului Popular European (PPE) – unul dintre cele mai mari partide transnaționale din Parlamentul European. Aceasta a avut întrevederi cu preşedintele Klaus Ionannis, premierul Marcel Ciolacu, cât şi preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, scrie Digi24.ro.

***

Congresul PPE se defășoară în perioada 6-7 martie, în capitala României. Evenimentul, care se desfășoară în contexul alegerilor europarlamentare din iunie, reunește peste 2 000 de delegații din 40 de state.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), formațiune care guvernează Moldova, este membru PPE. Președintele Parlamentului Igor Grosu, tot el lider PAS, participă la Congresul PPE în calitate de invitat de onoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: