Roskomnadzor cere încetarea imediată a „discriminării presei ruse” și restabilirea accesului la RT și Sputnik
Full Article 2 minutes read

Roskomnadzor cere încetarea imediată a „discriminării presei ruse” și restabilirea accesului la RT și Sputnik

Roskomnadzor cere încetarea imediată a „discriminării presei ruse” de pe teritoriul Europei, scrie RBC pe 1 martie.

Instituția rusă a expediat scrisori administrației YouTube și TikTok cu solicitarea ridicării imediate a restricțiilor impuse pe teritoriul Europei la conturile oficiale ale RT și Sputnik.

Reacția vine după ce YouTube a blocat mai multe canale rusești, inclusiv instituția de presă finanțată de stat, Russia Today, dar și Sputnik din întreaga Europă, inclusiv din Marea Britanie. Anunțul a fost făcut marți pe Twitter de Google Europe.

Din cauza războiului aflat în desfășurare în Ucraina, blocăm canalele YouTube conectate la RT și Sputnik în toată Europa, cu efect imediat. Va fi nevoie de timp pentru ca sistemele noastre să se intensifice complet. Echipele noastre continuă să monitorizeze situația non-stop pentru a lua măsuri rapide”, au anunțat reprezentanții Google Europe.

Platforma limitase anterior capacitatea RT și a altor canale rusești de a câștiga bani din publicitate pe site. YouTube a transmis în urmă cu patru zile că „întrerupe capacitatea unui număr de canale de a genera bani pe YouTube, inclusiv câteva canale rusești afiliate cu sancțiuni recente”. YouTube a spus că mișcarea a fost determinată de „circumstanțe extraordinare”.

Amintim că, anterior, compania Meta a anunțat că va interzice presei ruse de stat să mai ruleze reclame sau să facă bani pe Facebook oriunde în lume.

„De asemenea continuăm să aplicăm etichete pe media de stat a Rusiei”, a scris, pe Twitter, șeful politicii de securitate din cadrul Meta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: