Alertă la Aeroportul din Chișinău. Poliția confirmă că s-au tras focuri de armă
Full Article 3 minutes read

Alertă la Aeroportul din Chișinău. Poliția confirmă că s-au tras focuri de armă

Mai multe focuri de armă au fost trase pe 30 iunie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a IGP, Diana Fetco. Potrivit unor surse neconfirmate oficial, un polițist de frontieră ar fi avut de suferit. Personalul, dar și pasagerii, au fost evacuați din aerogară.

UPDATE: În urma atacului, un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară și-au pierdut viața, la datorie. Președinta Maia Sandu a transmis condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate. „Pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți”, a scris președinta.

Șefa statului dă asigurări că instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

UPDATE: Autoritățile anunță că atacatorul a fost reținut. Acesta primește îngrijiri medicale, după ce a fost rănit. Guvernul anunță că acesta ar fi luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane, în timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat în țara de origine. Se întâmpla după ce străinul a primit refuz de intrare în Moldova.

„La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport”, anunță Guvernul.

UPDATE 18:21: Ministerul Afacerilor Interne anunță că forțele de ordine încearcă să captureze agresorul, care până în prezent a făcut două victime.

„La acest moment activitatea comercială și zborurile la acest moment au fost întrerupte”, precizează MAI.

UPDATE 18:10: Autoritățile confirmă 2 victime înregistrate la Aeroport.

„Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația. În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile confirmă 2 victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului”, anunță MAI.

Știrea inițială: Ministerul de Interne anunță că focul a fost deschis de un cetățean străin, căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Forțele de intervenție se află la fața locului.

În urma incidentului, zborurile programate pentru azi au fost date peste cap. Patru curse avia, între care zborul spre Bologna, Milan, Erevan și Roma se rețin, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Alertă la Aeroportul din Chișinău. Poliția confirmă că s-au tras focuri de armă

Știre în curs de actualizare…

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: