Igor Grosu: „Am votat pentru un primar proeuropean, nu pentru cei care vând țara pentru 30 de arginți”
Full Article 2 minutes read

Igor Grosu: „Am votat pentru un primar proeuropean, nu pentru cei care vând țara pentru 30 de arginți”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exercitat dreptul la vot, în cadrul alegerilor din 5 noiembrie. Speakerul a fost însoțit la secția de votare de soția sa. Oficialul a declarat că a votat pentru un primar proeuropean, capabil să dezvolte capitala țării.

„Am votat pentru o capitală europeană, pentru primari și consilieri europeni, care să ne reprezinte, nu pentru cei care vând țara pentru 30 de arginți în contextul care îl știm cu toții. Vrem o capitală europeană și putem obține asta cu oameni care gândesc europenește. (…) Îndemnul meu către toata lumea este să iasă la vot”, a declarat Igor Grosu.

Întrebat ce așteptări are de la viitorul primar al municipiului Chișinău, Igor Grosu a declarat că își dorește ca acesta să rezolve cele mai stringente probleme ale capitalei – ambuteiajele, dezvoltarea „haotică”, infrastructură defectuoasă, fără școli și grădinițe.

„Transparența. Mai multă implicare. Contează să avem un primar european, care să poată să atragă investiții, proiecte de anvergură, nu niște începuturi și intervenții cosmetice”, a mai declarat Igor Grosu.

***

Pe 5 noiembrie 2023 în Republica Moldova se desfășoară alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender.

În cadrul acestui scrutin vor fi aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești).

Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se închid la ora 21:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: