Mai mulți moldoveni, blocați pe aeroportul din Chișinău și Istanbul, după ce un zbor operat de Fly One a fost transferat pentru o altă zi
Full Article 2 minutes read

Mai mulți moldoveni, blocați pe aeroportul din Chișinău și Istanbul, după ce un zbor operat de Fly One a fost transferat pentru o altă zi

Mai mulți moldoveni au rămas blocați pe aeroportul din Chișinău și din Istanbul, după ce un zbor operat de compania Fly One a fost transferat pentru o altă zi. Compania anunță că perturbarea de orar ar fi cauzată de reținerea unei aeronavei Fly One în Luton, timp de 4 ore.

„Au intervenit schimbări în orarul cursei Istanbul, planificată pentru 20 iulie 2022. Aceasta a fost modificată pentru data de 21 iulie 2022, conform orarului: Chișinău (KIV) 10:45 – Istanbul (IST) 11:55; Istanbul (IST) 12:40 – Chișinău KIV 13:55. Această perturbare de orar este cauzată de reținerea aeronavei în Luton, timp de 4 ore, motivul fiind lipsa de personal din companiile de deservire la sol și a celor de alimentare cu combustibil”, a anunțat Fly One.

Compania spune că ținem legătura cu fiecare pasager a cărui cursă a fost amânată și caută soluții pentru fiecare persoană și caz în parte. „Compania oferă cazare, apă și mâncare pentru pasageri, atât în Chișinău, cât și în Istanbul. Ne cerem scuze pentru această situație”, spune Fly One.

Reprezentanții Fly One roagă pasagerii să verifice orarul de zbor pentru fiecare cursă și să se informeze despre noile notificări din e-mailurile expediate de către companie.

Astăzi, 20 iulie, și compania Air Moldova a anunțat că mai multe curse planificate pentru a doua jumătate a lunii iulie au suferit modificări. Cauza, spun ei,  ar fi dificultăților operaționale cu care se confruntă companiile aeriene în urma pandemiei COVID-19, dar și situația tensionată din regiune.

De menționat că nu este pentru prima dată când compania Fly One își anulează zborurile sau acestea sunt operate cu întârziere. Recent, mai mulți călători au fost nevoiți să aștepte 24 de ore în Aeroportul Internațional Chișinău, după ce mai multe curse operate de Fly One au fost amânate, iar ulterior anulate. Cazul a atras atenția autorităților, care au dispus investigarea activității companie Fly One, circumstanțele care au dus la anularea mai multor curse aeriene, dar și condițiile în care sunt respectate drepturile consumatorilor.

Află care sunt pașii de urmat în cazul reținerii sau anulării zborurilor AICI!


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: