Mai mulți moldoveni, blocați pe aeroportul din Chișinău și Istanbul, după ce un zbor operat de Fly One a fost transferat pentru o altă zi
Full Article 2 minutes read

Mai mulți moldoveni, blocați pe aeroportul din Chișinău și Istanbul, după ce un zbor operat de Fly One a fost transferat pentru o altă zi

Mai mulți moldoveni au rămas blocați pe aeroportul din Chișinău și din Istanbul, după ce un zbor operat de compania Fly One a fost transferat pentru o altă zi. Compania anunță că perturbarea de orar ar fi cauzată de reținerea unei aeronavei Fly One în Luton, timp de 4 ore.

„Au intervenit schimbări în orarul cursei Istanbul, planificată pentru 20 iulie 2022. Aceasta a fost modificată pentru data de 21 iulie 2022, conform orarului: Chișinău (KIV) 10:45 – Istanbul (IST) 11:55; Istanbul (IST) 12:40 – Chișinău KIV 13:55. Această perturbare de orar este cauzată de reținerea aeronavei în Luton, timp de 4 ore, motivul fiind lipsa de personal din companiile de deservire la sol și a celor de alimentare cu combustibil”, a anunțat Fly One.

Compania spune că ținem legătura cu fiecare pasager a cărui cursă a fost amânată și caută soluții pentru fiecare persoană și caz în parte. „Compania oferă cazare, apă și mâncare pentru pasageri, atât în Chișinău, cât și în Istanbul. Ne cerem scuze pentru această situație”, spune Fly One.

Reprezentanții Fly One roagă pasagerii să verifice orarul de zbor pentru fiecare cursă și să se informeze despre noile notificări din e-mailurile expediate de către companie.

Astăzi, 20 iulie, și compania Air Moldova a anunțat că mai multe curse planificate pentru a doua jumătate a lunii iulie au suferit modificări. Cauza, spun ei,  ar fi dificultăților operaționale cu care se confruntă companiile aeriene în urma pandemiei COVID-19, dar și situația tensionată din regiune.

De menționat că nu este pentru prima dată când compania Fly One își anulează zborurile sau acestea sunt operate cu întârziere. Recent, mai mulți călători au fost nevoiți să aștepte 24 de ore în Aeroportul Internațional Chișinău, după ce mai multe curse operate de Fly One au fost amânate, iar ulterior anulate. Cazul a atras atenția autorităților, care au dispus investigarea activității companie Fly One, circumstanțele care au dus la anularea mai multor curse aeriene, dar și condițiile în care sunt respectate drepturile consumatorilor.

Află care sunt pașii de urmat în cazul reținerii sau anulării zborurilor AICI!


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: