Premierul desemnat, Ion Chicu, ar putea cere astăzi votul de încredere al parlamentului. UPDATE Comisia juridică a dat undă verde
Full Article 2 minutes read

Premierul desemnat, Ion Chicu, ar putea cere astăzi votul de încredere al parlamentului. UPDATE Comisia juridică a dat undă verde

Candidatul desemnat de șeful statului la funcția de prim-ministru, Ion Chicu, și-ar putea prezenta astăzi, 14 noiembrie, programul de guvernare și cabinetul de miniștri, pentru a cere votul de încredere din partea parlamentului. Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi și urmează să fie examinat de membrii comisiei juridice numiri şi imunităţi. 

Cererea lui Ion Chicu a fost prezentată de președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi.

UPDATE

Majoritatea deputaţilor din comisia juridică a votat pentru programul şi lista miniștrilor propusă de Ion Chicu. Şase voturi au fost pro, din partea PDM și PSRM şi două – împotrivă, din partea deputaților din blocul ACUM.

Președintele Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Sergiu Litvinenco, s-a pronunțat împotriva inițiativei ca programul de guvernare propus de premierul desemnat, Ion Chicu, să fie examinat astăzi în plenul parlamentului, pe motiv că deputații nu au reușit să facă cunoștință cu CV-urile potențialilor miniștri.

Amintim că ieri, 13 noiembrie, președintele Igor Dodon l-a desemnat pe consilierul său prezidențial, Ion Chicu, la funcția de premier al Republicii Moldova. Anterior, guvernul Sandu a fost demis printr-o moțiune de cenzură susținută cu 63 de voturi al deputațilo PDM și PSRM.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: