Trans-Oil reacționează: cea mai mare fabrică de ulei din Moldova nu se închide, dar temporar nu va produce
Full Article 2 minutes read

Trans-Oil reacționează: cea mai mare fabrică de ulei din Moldova nu se închide, dar temporar nu va produce

Grupul Trans-Oil a declarat că întreprinderea „Floarea Soarelui” din Bălți, cel mai mare producător de ulei vegetal din Republica Moldova, nu se închide dar își sistează temporar activitatea de producere. „Pe termen scurt”, a menționat Trans-Oil. În această perioadă, „Floarea Soarelui” care face parte din grupul de companii Trans-Oil, își va completa rezervele de materie primă și va efectua lucrări de profilaxie tehnică. Cu toate acestea, a menționat Trans-Oil, piața internă va fi asigurată integral cu ulei de floarea-soarelui. 

Grupul Trans-Oil a venit cu precizări „dat fiind apariția în presă a informației privind închiderea întreprinderii „Floarea Soarelui”, care face parte din grupul de companii Trans-Oil”.

La acest moment, e vorba nu de închiderea întreprinderii, ci de sistarea temporară, pe termen scurt, a activității de producere pe perioada completării rezervelor de materie primă și a efectuării lucrărilor de profilaxie tehnică. Indiferent de sistarea temporară a activității de producere, noi vom asigura integral piața internă a țării cu ulei de floarea-soarelui calitativ în cantitățile necesare. Profităm de ocazie și reiterăm deschiderea noastră, precum și disponibilitatea de a oferi informații obiective și sperăm că diverse interpretări, care induc în eroare opinia publică, pe viitor vor fi excluse”, a declarat grupul Trans-Oil într-o postare pe rețelele de socializare.

Pe 26 martie 2024, Mold-Street a scris că întreprinderea „Floarea Soarelui” din Bălți şi-a sistat activitatea și că motivul invocat de administrația fabricii este situația de pe piața locală de semințe de floarea soarelui, dar şi cea de pe piața globală a uleiului. Directoarea întreprinderii „Floarea Soarelui” Stela Ostrovețchi ar fi declarat pentru sursa citată că întreprinderea a fost nevoită să își sisteze activitatea, după ce nu a reușit să procure cantități suficiente de semințe de floarea soarelui de pe piața locală şi nici să importe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: