Moldova se împrumută cu 86 milioane euro pentru a demara construcția unui spital nou la Bălți. Nemerenco a semnat acordul
Full Article 50 second read

Moldova se împrumută cu 86 milioane euro pentru a demara construcția unui spital nou la Bălți. Nemerenco a semnat acordul

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) va acorda Republicii Moldova un împrumut în valoare de 86 de milioane de euro pentru construcția Spitalului Regional Bălți, anunță Ministerul Sănătății. Ministra Ala Nemerenco a semnat un acord în acest sens pe data de 16 octombrie.

Potrivit ministerului de profil, proiectul presupune construcția unui spital regional, de nivel terțiar, cu un număr total de 340 de paturi în regim de spitalizare și 78 de paturi în regim ambulatoriu.

„Noul spital va permite locuitorilor din nordul țării să aibă acces la servicii medicale de înaltă performanță”, susține Ministerul Sănătății.

Conform sursei citate, costul total al proiectului este estimat la 108 milioane de euro, finanțarea CEB fiind de 80,6%. Restul banilor reprezintă contribuția Guvernului Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: