Wimbledon a luat decizia finală. Ce se întâmplă cu tenismanii ruși și bieloruși la ediția din 2023
Full Article 2 minutes read

Wimbledon a luat decizia finală. Ce se întâmplă cu tenismanii ruși și bieloruși la ediția din 2023

Organizatorii turneului de Mare Șlem de la Wimbledon au anunțat că sportivii din Rusia și cei din Belarus vor putea concura la ediția din 2023 a prestigioasei competiții londoneze. Dar nu fără o serie de reguli stricte în ceea ce-i privește pe ruși și bieloruși, scrie Радио Свобода.

Acestora li se va permite participarea, însă sportivii din Rusia și Belarus trebuie să respecte niște reguli clare, pentru a nu fi excluși. Ei nu au voie să susțină în niciun moment invazia pe scară largă declanșată de ruși în Ucraina. De asemenea, vor participa sub un steag neutru.

„În numele All England Club și al Comitetului de Management al Wimbledon, dorim să oferim o actualizare cu privire la înscrierile la competiția din acest an. Intenția noastră actuală este să acceptăm înscrierea judecătorilor ruși și belaruș, sub rezervă că aceștia să concureze ca sportivi neutri și să respecte condițiile adecvate. 

Acestea vor interzice expresiile de sprijin pentru invadarea Ucrainei de către Rusia sub diferite forme și vor interzice intrarea jucătorilor care primesc finanțare din partea statelor ruse și/sau belaruse (inclusiv sponsorizarea companiilor operate sau controlate de state) în legătură cu participarea lor la Wimbledon.

Condițiile au fost dezvoltate cu atenție printr-un dialog constructiv cu Guvernul Regatului Unit, LTA și organismele internaționale ale părților interesate din tenis și sunt aliniate cu ghidurile publicate de Guvern pentru organismele sportive din Marea Britanie”, se arată în comunicatul celor de la Wimbledon.

Amintim că anul trecut, prezența lor la All England Lawn Tennis and Croquet Club a fost interzisă.

Ediția din acest an de la Wimbledon 2023 e programată în perioada 3 – 16 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: