Ruși, ucraineni și armeni. Moscova a oferit detalii despre cine stă în spatele exploziei de pe podul din Crimeea
Full Article 2 minutes read

Ruși, ucraineni și armeni. Moscova a oferit detalii despre cine stă în spatele exploziei de pe podul din Crimeea

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei ar fi identificat organizatorul exploziei podului din Crimeea. Este vorba despre șeful serviciului de informații militare al Ucrainei Kirill Budanov, scrie TASS.

Sursa mai declară că Serviciul rusesc a identificat și 12 complici „în pregătirea atacului terorist”. Opt dintre ei au fost reținuți.

„La acest moment, în cadrul unui dosar penal au fost reținuți cinci cetățeni ai Rusiei, trei cetățeni ai Ucrainei și Armeniei care au participat la pregătirea crimei”, comunică sursa.

Autoritățile rusești au mai declarat că „dispozitivul exploziv pentru atac a fost trimis de la Odesa prin Bulgaria și Armenia”.

Precizăm că pe 8 octombrie a avut loc o explozie pe podul din Crimeea de peste strâmtoarea Kerci. Serviciul de presă al Căilor Ferate Crimeea a declarat că un rezervor de combustibil a luat foc într-unul dintre trenuri. Publicațiile ruse, care au citat surse din cadrul Comitetului Național Antiterorism, au anunțat că de pe podul din Crimeea ar fi fost aruncat în aer un camion – fapt care ar fi dus la aprinderea a șapte rezervoare de combustibil ale trenului.

Pe 11 octombrie curent, presa rusă a scris că numărul morților în urma exploziei podului din Crimeea a crescut la patru persoane, printre ei este și un judecător din Moscova. Toate cele patru persoane se aflau într-o mașină.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: