Ruși, ucraineni și armeni. Moscova a oferit detalii despre cine stă în spatele exploziei de pe podul din Crimeea
Full Article 2 minutes read

Ruși, ucraineni și armeni. Moscova a oferit detalii despre cine stă în spatele exploziei de pe podul din Crimeea

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei ar fi identificat organizatorul exploziei podului din Crimeea. Este vorba despre șeful serviciului de informații militare al Ucrainei Kirill Budanov, scrie TASS.

Sursa mai declară că Serviciul rusesc a identificat și 12 complici „în pregătirea atacului terorist”. Opt dintre ei au fost reținuți.

„La acest moment, în cadrul unui dosar penal au fost reținuți cinci cetățeni ai Rusiei, trei cetățeni ai Ucrainei și Armeniei care au participat la pregătirea crimei”, comunică sursa.

Autoritățile rusești au mai declarat că „dispozitivul exploziv pentru atac a fost trimis de la Odesa prin Bulgaria și Armenia”.

Precizăm că pe 8 octombrie a avut loc o explozie pe podul din Crimeea de peste strâmtoarea Kerci. Serviciul de presă al Căilor Ferate Crimeea a declarat că un rezervor de combustibil a luat foc într-unul dintre trenuri. Publicațiile ruse, care au citat surse din cadrul Comitetului Național Antiterorism, au anunțat că de pe podul din Crimeea ar fi fost aruncat în aer un camion – fapt care ar fi dus la aprinderea a șapte rezervoare de combustibil ale trenului.

Pe 11 octombrie curent, presa rusă a scris că numărul morților în urma exploziei podului din Crimeea a crescut la patru persoane, printre ei este și un judecător din Moscova. Toate cele patru persoane se aflau într-o mașină.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: