Rusia a declarat-o „agent străin” pe fondatoarea postului de televiziune Dojdi
Full Article 2 minutes read

Rusia a declarat-o „agent străin” pe fondatoarea postului de televiziune Dojdi

Fondatoarea postului de televiziune „Dojdi”(Дождь) Natalia Sindeeva a fost declarată „agent străin” în Federația Rusă. Lista „agenților străini” a fost completată cu noi nume în Rusia.

Ministerul rus al Justiției a înscris în registrul instituțiilor ca „agenți străini” compania care deține serviciul de carte Bookmate. În registru a fost inclus și directorul Bookmate din Rusia Andrei Baev, precum și directorul de marketing Bookmate Alexei Dokuceaev, tot el director general al editurii de cărți Individuum și Popcorn Books.

În lista „agenților străini” se regăsește și fondatoarea canalului de televiziune „Dojdi” Natalia Sindeeva, prezentatorul postului Vladimir Romenskii, precum și prezentatoarea și șefa serviciului de informații „Dojdi” Ekaterina Kotrikadze. Cu două săptămâni în urmă, soțul Ekaterinei Kotrikadze – redactorul șef „Dojdi” Tihon Dziadko a primit statutul de „agent străin”.

„Toți sunt acuzați de activități politice și că au primit finanțare din Ucraina”, scrie Interfax.

***

Amintim că pe 20 august 2021, postul de televiziune „Dojdi” din Rusia, cunoscut pentru criticile aduse Kremlinului, a fost inclus în lista „agenților străini”.

Pe 3 martie 2022, postul și-a sistat activitatea. Conducerea postului de televiziune, împreună cu angajații, au apărut într-o intervenție live, în cadrul căreia și-au luat rămas-bun de la telespectatori și au promis să revină. Jurnalista Tatiana Felgenhauer a declarat că de vină este „cuvântul care începe cu „ră” și se termină cu „zboi””. Asta pentru că autoritățile ruse interzic jurnaliștilor să pronunțe cuvântul „război”.

Ulterior, pe 18 iulie, redactorul șef Tihon Dziadko a anunțat că postul de televiziune revine în emisie. Se preciza că „se plănuiește difuzarea din mai multe locații”, aceasta va fi concepută și pentru locuitorii Federației Ruse, cât și pentru cei care au părăsit țara. Studiourile vor fi la Riga, Amsterdam, Tbilisi și Paris.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: